Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Atletul Narcis Mihăilă a ocupat locul 16 în cadrul Campionatelor Europene de marș, de la München! Sportivul antrenat de Octavian Măzăran a terminat cursa de 35 de km marș cu timpul de două ore, 45 de minute și 3 secunde!

După un sezon cu multe competiții, oboseala și-a spus cuvântul, iar sportivele Mihaela Acatrinei şi Ana Rodean, la fel ca și Marius Cocioran, nu au reușit să termine cursa.

„Ca organizare, pot spune că a fost foarte frumos, a fost super la München. Ca și competiție, am avut o zi cu căldură, cu umiditate, dar, mulțumesc lui Dumnezeu, am dus cursa până la final și am ieşit pe 16. Este un loc mulțumitor, având în vedere că eu în 2018, la Campionatele Europene de la Berlin, am fost nevoit să mă opresc din cauza unor probleme de sănătate. Acum am reuşit să închei cursa şi să vin destul de în față, ceea ce e bine, având în vedere că acum trei săptămâni eu nu știam exact dacă sunt calificat. Ca și competitori, am avut cam aproape cei mai tari mărşăluitori, nu doar din Europa, ci şi din lume, pentru că mulţi dintre ei au fost şi la Tokyo, şi în America, la Mondialul de la Oregon. Deci pot spune că am concurat cu cei mai tari din lume, am reușit o cursă bună. Cred că un pic m-a avantajat căldura, se pare că m-am descurcat bine pe temperaturi puţin mai ridicate”, a spus mărșăluitorul Narcis Mihăilă.

„Iată că am ajuns și la finalul sezonului competițional internațional pentru mărşăluitorii reșițeni. În primul rând, iau partea bună, adică Narcis Mihailă a ocupat un loc 16, într-o competiție care s-a desfășurat de la ora 8:30, pe o căldură destul de mare. Am spus de la început că acela care termină cursa va fi un erou pentru mine. Iar Narcis Mihăilă a reuşit. Iată că după un loc 10 la Mondiale, avem şi un loc 16 la Europene, cu Narcis Mihăilă. Din păcate, ceilalţi sportivi, atât Marius Cocioran, cât și Ana Rodean și Mihaela Acatrinei, nu au reușit să termine proba. A fost o cursă grea, și nu trebuie să uităm că ei vin după o cursă la Campionatul Mondial și după un sezon cu foarte multe curse de 35 de kilometri. Per total, încheiem anul binișor și suntem încrezători că, începând cu anul 2023, când se va da drumul la calificările pentru Jocurile Olimpice, vom reuși să calificăm unul sau doi sportivi pentru Paris 2024”, a declarat antrenorul Octavian Măzăran.

JCS-Ștefan Moraru