Marsaluitorii resiteni, sase medalii nationale - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – La București s-au desfășurat, vineri, 30 mai a.c., Campionatele Naționale de 50 km marș pentru seniori și tineret. La competiție au luat startul și patru atleți de la C.S. Universitatea Reșița, pregătiți de antrenorii Iosif Măzăran și Octavian Măzăran.

Este vorba despre Marius Cocioran, Narcis Mihăilă, Cosmin Gabriel Băhneanu și Alin Florin Știrbu. Și toți patru au avut evoluții foarte bune, ocupând, în această ordine, primele patru poziții la nivel de seniori. Rezultate care le-au asigurat și titlul național pe echipe. În plus, Cosmin Gabriel Băhneanu (4.55:47) și Alin Florin Știrbu (4.55:48) s-au clasat pe primele două locuri în disputa categoriei tineret. Să mai spunem că Marius Cocioran a trecut primul linia de sosire, după 4.07:37, iar Narcis Mihăilă a realizat timpul de 4:26:28.

„A fost greu, dar a ieșit bine, așa cum, de altfel, am stabilit cu domnii antrenori, la antrenamente”, ne-a declarat liderul mărșăluitorilor reșițeni, olimpicul Marius Cocioran. Referitor la programul imediat următor, prof. Iosif Măzăran ne-a precizat: „Băieții vor avea trei zile libere, după care ne vom întoarce la Buziaș, unde beneficiem de condiții foarte bune de pregătire. Pentru că, în 12 iulie a.c., avem Campionatele Naționale de 20 km marș, iar Marius Cocioran are, în perioada 12-17 iulie a.c., Campionatele Europene de 50 km marș, în Elveția, la Zurich”.