Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Antrenorul Octavian Măzăran consideră că decizia amânării Jocurilor Olimpice de la Tokyo din acest an este una corectă!

În această perioadă, când toate competițiile sportive au fost amânate, mărșăluitorii Narcis Mihăilă și Marius Cocioran se mențin în formă de acasă. De asemenea, odată cu amânarea Olimpiadei pentru anul viitor, și Campionatele Mondiale din anul 2021 au fost reprogramate pentru anul 2022.

„Din punctul nostru de vedere considerăm această amânare a Jocurilor Olimpice este corectă, ținând cont de ceea ce se întâmplă în toată lumea în acest moment. Nu se va modifica perioada, dar se va desfășura în anul 2021. Ținând cont că în 2021 am fi avut și Campionatele Mondiale, acestea s-au amânat pentru anul 2022. În această perioadă, Narcis Mihăilă și Marius Cocioran se pregătesc acasă. Clubul Sportiv Universitatea Reșița și Universitatea Eftimie Murgu Reșița i-au dotat pe sportivi cu benzi de alergare și marș, cu biciclete sau cu aparate de forță. Deci stăm în izolare și ne pregătim. Prin diferite mijloace de comunicare online avem și sesiuni video de antrenament și așteptăm cu nerăbdare să treacă această pandemie”, a declarat Octavian Măzăran, directorul CSU Reșița.

Mărșăluitorul Narcis Mihăilă a spus: „Ținem legătura cu antrenorul Octavian Măzăran, fiind cel care ne face programul de antrenament pentru a reuși să ne menținem în formă. Nu vrem să punem 2-3 kg pe noi. Sperăm ca peste o lună de zile va fi bine și vom putea ieși la mișcare. Mai avem șanse de calificare la Olimpiadă și sunt în continuare foarte optimist. Au fost câteva luni de pregătire și nu am reușit să dovedim ceea ce am pregătit. Încercăm să rămânem pozitivi și așteptăm momentul când vom putea concura. Ne dorim să ne îndeplinim baremul pentru a putea participa anul viitor la Jocurile Olimpice”.

„Acasă alergăm pe bandă și facem bicicletă și pe lângă acestea facem stretching și exerciții pentru forță. Încercăm să compensăm cât mai mult lipsa antrenamentelor din aer liber și ne dorim să rămânem în formă. Vor mai fi alte concursuri pentru calificarea la Jocurile Olimpice, dar în momentul de față nu se știe nimic din ce va fi. Nu se știe cât va ține această pandemie și de aceea nu știm când vor avea loc celelalte competiții. Noi sperăm să treacă cât mai repede pandemia și să revenim la normal. Având în vedere că s-a amânat Olimpiada pentru anul viitor, cred că se vor organiza multe concursuri care vor conta pentru calificare. Sunt convins că putem să ne calificăm la anul și chiar dacă nu apărea această pandemie, am fi avut șanse mari să concurăm acum pentru că eram foarte bine pregătiți. În acest moment noi eram în primii 60, deci pe locurile calificabile. Consider că această amânare a Olimpiadei este una corectă. Toți trebuie să avem șanse egale la calificare”, a declarat și Marius Cocioran.

JCS-Ștefan Moraru