Marșalic: Domnii de la Curtea Constituțională să răspundă personal! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Asta în cazul în care numărul celor infectați cu Covid-19 va deveni o mare problemă, este de părere medicul reșițean!

Într-o conferință de presă a PNL Caraș-Severin, chirurgul Jaro Marșalic a spus că nu mai înțelege deciziile Curții Constituționale, cu țintă la cea prin care Curtea a hotărât că izolarea și carantina nu mai sunt obligatorii, pentru că asta ar însemna o restrângere a drepturilor omului.

„Curtea Constituțională din nou, cu nonșalanță, dispune că drepturile omului înseamnă că nu trebuie să te păzești, n-ai voie să porți mască, totul este la liberul arbitru, deci este o mică problemă. În mod normal, din păcate, la noi asta este realitatea, nu există posibilitatea, dar dacă conform deciziei Curții Constituționale va crește numărul de infecții și o să fie o mare problemă, atunci ar trebui personal domnii de la Curte să și răspundă pentru deciziile lor, mie așa mi s-ar părea normal. O fi, nimeni nu ar trebui să mai stea în spital, dar pe de altă parte, sunt discuții că dacă medicul îi dă voie la cerere, cum spune Curtea Constituțională, pacientului să plece acasă, medicul trebuie să își asume responsabilitatea. Păi cum să-mi asum eu responsabilitatea, când Curtea spune că acela are dreptul să plece. Nu mai înțeleg nimic!”, a spus Jaro Marșalic, acesta precizând că declarația sa nu reprezintă partidul, ci este pur personală.

JCS-L.A.