Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Mărșăluitorul reșițean Marius Cocioran este pregătit să facă performanță la ediția din acest an a Jocurilor Olimpice!

Sportivul antrenat de Octavian Măzăran este acum la baza sportivă din Snagov, iar pe 16 iulie va face deplasarea în Japonia, la Tokyo. Marius Cocioran va concura la Jocurile Olimpice în cea mai dificilă probă de marș, cea de 50 de km!

„Am intrat în linie dreaptă înainte de Jocurile Olimpice, iar acum suntem în cantonament la Snagov. De aici, pe data de 16 iulie, vom pleca la Tokyo. Din baza de la Snagov nu avem voie să ieșim în această perioadă. Eu cum am nevoie să-mi fac pregătirea pe șosea am primit acordul să mă antrenez în pădurea de lângă bază. În rest, totul este foarte strict și nu avem voie să părăsim baza. Suntem în permanență monitorizați și trebuie să avem mare grijă. Recent am avut un antrenament foarte important și lung care a făcut parte din pregătirea de la Buziaș. Am parcurs 42 de km care mi-au ieșit foarte bine și sunt foarte mulțumit. Mai am de efectuat câteva antrenamente importante și de bază. Acum este o umiditate foarte mare și trebuie să mă adaptez, deoarece și la Tokyo vremea este asemănătoare, este căldură și umiditate ridicată. Sper că pregătirea din țară mă va ajuta să ma adaptez cât mai repede înainte de concurs. De asemenea, și în Japonia o să mă antrenez, o să am câteva ședințe de pregătire de bază. Deplasarea o voi face cu antrenorul Octavian Măzăran și pot spune că sunt fericit că este alături de mine și că mergem împreună. La precedentele două ediții ale Jocurilor Olimpice, din păcate, antrenorul nu a făcut deplasarea, nu a fost inclus în lot atunci. Acum consider că am un avantaj prin faptul că este alături de mine. În acest moment mă simt bine, sunt încrezător și abia aștept competiția. Sper ca totul să decurgă foarte bine și să nu intervină nicio problemă sau vreo accidentare. Sunt fericit și cumva liniștit că am reușit să mă calific la a treia olimpiadă și vreau să obțin cel mai bun rezultat al carierei. Cred că pot!”, a declarat Marius Cocioran.

„În Japonia vom avea un stagiu de pregătire în localitatea Matsudo până în data de 29 iulie. În intervalul 29-31 iulie ne vom alătura celorlalţi sportivi români aflaţi în satul olimpic din Tokyo, urmând ca la 1 august să facem deplasarea la Sapporo, unde va avea loc concursul şi unde vom sta până pe 7 august. Cursa este programată în data de 5 august, la ora 22:30, ora României”, a spus și antrenorul Octavian Măzăran.

JCS-Ștefan Moraru