Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Locul 24 obținut de Marius Cocioran în proba de 50 de km marș la Jocurile Olimpice este unul foarte bun, mai ales că mulți sportivi nu s-au adaptat la condițiile din Japonia!

„Înainte de a vă vorbi despre concurs, aş dori să salut toţi reşiţenii şi să le mulţumesc tuturor celor care mi-au transmis gândurile lor bune şi vibe-ul pozitiv de care aveam atâta nevoie înainte de concurs, şi pe care l-am luat cu mine de-a lungul întregii curse. Acest lucru m-a ajutat enorm în cursă. Despre concurs, pot să spun în primul rând că sunt foarte fericit că am reuşit să termin cursa. Consider că am obţinut un loc onorabil, locul 24. Sunt foarte mulţumit, inclusiv de timpul realizat, deoarece condiţiile meteo au fost foarte grele pentru toţi. Ca dovadă, foarte mulţi sportivi au abandonat, iar timpul câştigătorului a fost mai slab decât baremul standard de calificare pentru Jocurile Olimpice. Din acest punct de vedere, pot spune că evouţia mea a fost un succes. În ceea ce priveşte condiţiile, vă pot spune că la 5.30 dimineaţa temperatura era deja de 26 de grade, iar umiditatea din aer se apropia de 90%. Ce urmează pentru mine? În primul rând, abia aştept să ajung acasă, în sânul familiei, pentru că îmi este foarte dor de ei. Pe această cale, îi salut şi le transmit că îi iubesc foarte mult. Va urma o vacanţă, după care voi relua din nou munca şi, cine ştie, poate ne vom auzi şi de la Paris, în 2024”, a spus Marius Cocioran.

Antrenorul Octavian Măzăran a declarat, după performanța reușită de elevul său: „În primul rând, sunt bucuros că Marius a reuşit să încheie cursa, parcurgând cei 50 de km în condiţii foarte, foarte dificile. Competiţia s-a desfăşurat în cea mai mare parte la o temperatură de peste 30 de grade şi cu o umiditate în aer de peste 85%. De menţionat că mulţi sportivi nu au reuşit să se adapteze condiţiilor de aici. Un exemplu este chiar recordmanul mondial al probei, francezul Yohann Diniz, care a abandonat. Cu o strategie bine pusă la punct, dar şi cu o pregătire de peste două săptămâni în Japonia, noi am reuşit să ne adaptăm mai bine şi iată că Marius a reuşit să facă faţă încă o dată acestei probe foarte, foarte grele. Îl felicit pe Marius pentru efortul depus, evoluţia lui îmi dă încredere şi speranţe că el poate fi şi în 2024, la Paris, reprezentantul Reşiţei şi al Caraş-Severinului la Jocurile Olimpice”.

JCS-Ștefan Moraru