Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Reșițeanul a concurat onorabil în proba de 35 de km marș a Campionatului Mondial din Statele Unite ale Americii și s-a clasat la final pe locul 38, din 50 de mărșăluitori participanți.  Marius a fost cronometrat cu timpul de 2 ore, 43 de minute şi 27 de secunde!

„A fost o cursă foarte tare, s-a plecat extraordinar de tare și am fost nevoit să plec și eu cu plutonul în acest ritm. Prima parte, primii 20 de km, chiar am fost în grafic pentru ceea ce am dorit, adică un nou record național. Din păcate, în ultima parte, când a început și soarele să bată mai puternic, cumva am cedat și nu am mai reușit să obțin ceea ce îmi doream. Nu am mai putut ţine ritmul până la sfârșit”, a spus Marius Cocioran.

Antrenorul Octavian Măzăran s-a declarat mulțumit de faptul că Marius a reușit să termine cursa: „A fost o cursă grea, o cursă foarte rapidă, o cursă în care s-a realizat cel mai bun timp pe această probă de 35 de km marș. Noi am încercat să facem un nou record național. În prima jumătate a cursei Marius s-a simțit foarte bine, eram cum spunem noi pe record, dar în partea a doua s-a resimțit și nu a reușit. Suntem bucuroși totuși că a terminat cursa între primii 40 de sportivi, ţinând cont că mulți dintre participanţi nu au terminat această cursă. Şi-a spus cuvântul şi oboseala acumulată, Marius a fost la a opta cursă în acest an şi la a patra pe 35 de km. Dar noi luăm partea bună, luăm această cursă ca pe un antrenament pentru viitoarea competiție, Campionatul European care va avea loc în luna august la Munchen. Vom merge acolo cu gândul de a face totuși un nou record național în această probă”, a declarat antrenorul Octavian Măzăran.

JCS-Ștefan Moraru