Caraş-Severin, Romania

BĂILE HERCULANE – România a câștigat sâmbătă a 15-a ediție a Jocurilor Mediteraneene, competiție care a avut loc în Muntenegru, la Podgorica, la care au participat 8 echipe naționale, cu jucătoare născute în 2006 și 2007. Din lotul României a făcut parte și Maria Soroceanu, legitimată la ACS Băile Herculane și antrenată de prof. Toma Dragoiu!

„FELICITĂRI MARIA SOROCEANU pentru locul I la Jocurile Mediteraneene cu echipa națională a României!!! La Băile Herculane se face handbal”, a fost mesajul antrenorului Dragoiu pentru eleva sa.
În Grupa preliminară A, România a trecut cu 20-16 de Spania şi cu 27-16 de Kosovo, după care a pierdut în faţa gazdelor din Muntenegru, cu 20-16. Apoi, în Grupa principală M, „tricolorele” au învins Croaţia cu 21-12 şi Turcia cu 28-12, ajungând să joace în semifinalele de ieri din nou cu Croaţia, în faţa căreia au câştigat ceva mai strâns de această dată, cu 19-16. În finala competiţiei, România şi-a luat revanşa în faţa Muntenegrului, de care a dispus cu 20-18. Totuși, fiindcă România nu face parte din Confederația Mediteraneană, trofeul cuvenit învingătoarei a fost acordat Muntenegrului, dar echipa noastră este cea care a câștigat competiția!
Lotul României:

Portari: Andreea PISICEANU (Rapid București), Ioana PAVĂL (Corona Brașov), Ana Maria SANDU (LPS/CNOPJ Iași).

Linia de 9 metri: Mălina AVĂDANEI, Maria BALINT (Corona Brașov), Janine CARAȘOL (CSS 6 București), Mioara CIUBOTARU (CSM București), Denisa CONSTANDACHE (Sepsi/CNE Sf. Gheorghe), Teodora DAMIAN (LT Liviu Rebreanu Turda), Martina STAN (Sepsi/CNE Sf. Gheorghe), Karina STOIAN (LPS/CNOPJ Iași), Naomi ȘTIR (HCS Cîtu Timișoara/CNE Râmnicu Vâlcea).

Extreme: Ana Maria GAVRILĂ (ACS Lucian Bute Galați), Alexia NIȚĂ (CSM Ploiești), Ioana NIȚĂ (CSS Caracal/CNE Rm. Vâlcea), Maria SOROCEANU (ACS Băile Herculane/CNE Rm. Vâlcea).

Pivoți: Ioana HRENARU (LPS/CNOPJ Iași), Daria UTAN (CSS 2 Baia Mare / CNOP Baia Mare).

JCS-Ștefan Moraru