Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Șeful Comisiei de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din Senat cere demisia celor vinovați pentru erorile manageriale și abuzurile din 10 august!
Ședința Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din Senatul României, în care trebuiau audiați, cu privire la cauzele violențelor din Capitală din 10 august, prefectul Speranța Cliseru și maiorul Laurențiu Cazan, cel care a coordonat dispozitivul de jandarmi din Piața Victoriei, a fost suspendată din cauza absenței senatorilor PSD. O absență organizată, în opinia șefului Comisiei, senatorul Marcel Vela, pentru a nu se afla adevărul cu privire la violențele din data de 10 august. Vela a remarcat faptul că prefectul Capitalei a recunoscut că ordinul de evacuare și folosirea forței împotriva manifestanților din 10 august l-a semnat la o zi după producerea incidentelor, în 11 august. Declarația Speranței Cliseru l-a făcut pe senatorul PNL să afirme „că ce s-a intâmplat in 10 august a fost un abuz și o situație voită și coordonată direct de către actuala Putere, pentru a compromite Diaspora și a reprima violent dreptul la libera exprimare”.

Iar pentru că azi nu a fost cvorum, Comisia se va reuni din nou săptămâna viitoare când, pe lângă cei care trebuiau audiați încă de astăzi, va fi invitat și ministrul de Interne, Carmen Dan. „Acum nu mai este vorba de a afla de ce s-a pus, cine a pus și cum s-a pus un microfon în dormitorul domniei sale. Acum este vorba despre democrație și instituții serioase de care țara are nevoie pe timp de pace sau in situații de criză, de un minister extrem de important, despre drepturile jandarmilor la o imagine corectă și despre libertațile cetățenilor la proteste pașnice și liberă exprimare, așa cum s-a întâmplat în zilele de 11 și 12 august. În mod normal, persoanajele care au stricat în 10 august acest echilibru și așa fragil, trebuie să dea socoteală, să-și dea demisia de onoare și să plece acasă. Într-o țară normală, nu se mai așteptă proceduri parlamentare, moțiuni simple, comisii de anchetă sau proteste ale populației împotriva tuturor erorile manageriale sau abuzurilor lor politice. Demisia este unica și singura soluție, pentru că ce s-a întamplat în data de 10 august a fost o pată neagră pe tânara noastră democrație. Aceste lucruri urâte nu trebuie să se mai repete niciodată în România!”, a precizat șeful Comisiei de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din Senat, liberalul Marcel Vela.

2 Comments

  1. agamita dandanache Reply

    Sincer , cred ca e bine sa se termine cu acest subiect !
    toate Tv , ziarel vorbesc numai si numai de acea porcarie acre s-a intamplat in 10.08 , guvernul trebuie sa-si asume faptele… iar voi toti oamenii politici sa va apucat de treaba, fiindca in afara sa va faceti pensii speciale si a va reglementa portite de scapare, nu ati facut absolut nimic, nimic , indiferent ce partid reprezentati.
    exista subiecte, legate de ce nu avem ceva cum trebuie in acest judet, scolile sunt in starea in care sunt, spitalele , functionarea orcarei directie deconcetrate aflate in slujba cetateanului functioneaza impotriva lui , abuzurile pe care le fac autoritatile, etc…

    • Da, trebuie încheiat subiectul, dar numai după ce ajung în spatele gratiilor cei responsabili de violențe. De ambele părți. După care trebuie să ajungă la pușcărie (sau mai bine în fața plutonului de execuție) ”toti oamenii politici” care s-au ocupat numai de pensii speciale și maltratarea justiției (liberalii nu sunt excepție). De abia după aceea putem spera la o revenire la normalitate. Acum nici o șansă.

Adaugă comentariu