Marcel Vela deschide Caras-Severinul - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

ADVERTORIAL -Candidatul PNL pentru funcția de Președinte al Consiliului Județean Caras-Severin crede cu tărie în renașterea unui județ cu oameni frumoși și locuri minunate, plin de resurse și bogății naturale.

Dragii mei,

Caraş-Severinul continuă să fie unul dintre cele mai sărace judeţe din punct de vedere al PIB/locuitor din partea de Vest a României, depășind la acest capitol doar județul Sălaj. Din punct de vedere al produsului intern brut, PIB-ului pe cap de locuitor, judeţul Caraş-Severin se află pe locul 28 în ţară, iar din punct de vedere al produsului intern net, PIN-ului, pe locul 30. Situat pe penultimul loc în România după cifra de afaceri a companiilor (1,1 mld. euro), judeţul Caraş-Severin s-a umplut în ultimii ani de mormane de fier vechi care au mai rămas din foştii coloşi industriali care angajau mii de oameni. În judeţ activează doar 5.300 de companii.

Situaţia actuală la nivel de economie a judeţului dar şi la nivel de eficienţă administrativă nu este roz. Eu îmi doresc să schimb aceste lucruri şi să fac pentru judeţ ceea ce am realizat pentru municipiul Caransebeş în ultimii ani.

Avem nevoie de investitori români şi străini în toate zonele județului (în domenii moderne, cât şi tradiționale), de infrastructură (județeană, națională, aeroport la Caransebeş şi port european la Dunăre) de eficienţă administrativă (în următorii patru ani fiind ultima șansă de atragerea a fondurilor UE), cât şi de un pol de dezvoltare turistică a Banatului Montan, acestea fiind şi cele 4 priorităţi ale mele pentru următorii 4 ani. Priorități care vor avea efecte într-un ţel comun, pe care ar trebui să-l dorim cu toții. Oamenii trebuie să o ducă mai bine şi să nu mai plece din judeţ, oferindu-le motive şi scopuri suficiente ca să rămână acasă, aici în Banatul istoric. Dacă vom reuși să deschidem județul, toate aceste măsuri duc la bunăstare şi la dezvoltare, implicit la creşterea calităţii vieţii şi a nivelului de trai. Dacă Timişoara este mica Veneţie, Bucureștiul micul Paris, atunci şi Banatul Montan poate deveni o mică Elveţie a României. Putem reda Vestului un altfel de judeţ, putem plasa Caraş-Severinul pe harta pozitivă a României.

Cred cu tărie că frumuseţea oamenilor şi a locurilor de aici, bogățiile naturale, resursele pe care le avem, dar şi o altă de stare de spirit care să ne unească şi să ne mobilizeze pe toți, pot transforma judeţul într-unul din cele mai frumoase din țară. Împreună, putem deschide judeţul Caraş-Severin !

Va mulțumesc din suflet pentru susţinere, ajutor şi încurajări !

Cu respect, prețuire si bunăvoire,

Ion Marcel Vela,

Candidat pentru funcția de Președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin din partea Partidului Național Liberal (PNL)