Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Exasperat de contractele pe care i le-au lăsat pe cap foștii manageri, Adrian Dumbravă solicită prezența inspectorilor Curții de Conturi la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș (SMUC)!

În cele aproape 6 săptămâni de când a preluat spitalul, Dumbravă a luat la puricat contractele spitalului, pe multe dintre ele considerându-le păguboase pentru SMUC. „De când am început activitatea, am luat unele măsuri, aș dori să-mi acordați încredere în ceea ce voi face mai departe. Sunt un pic legat la mâini și la picioare pentru că am vrut să renegociez contractele, multe dintre ele păguboase, dar având aceste datorii foarte mari e greu să poți negocia”, le-a spus Dumbravă consilierilor locali.

În acest context, managerul vrea ca inspectorii Curții de Conturi să verifice achizițiile și contractele spitalului măcar pe ultimii 5 ani. „Să nu uitați, tăinuirea e o infracțiune mare, dacă ați găsit lucruri cum am găsit și eu, trebuie să le puneți pe masă. Eu nu dezgrop morții, nu de asta am venit, mă gândesc la viitor, dar îl rog pe domnul primar ca în deconcentratele care vor fi controlate de Curtea de Conturi anul acesta, primul să fie spitalul municipal de urgență, pentru că după părerea mea, am văzut în balanțe, în bilanț, în ultimii 5 ani, cam câți bani au alocat primăria și consiliul local, nu puțini, și lucrurile care s-au întâmplat acolo… De asta am și pomenit de Curtea de Conturi, sunt multe lucruri inexplicabile, să nu poți să plătești facturi de 2-3 ani și omul totuși să-ți furnizeze hrana”, a mai adăugat managerul spitalului din Caransebeș.

JCS-R.M.