Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – 30 de voluntari au muncit cot la cot cu echipa Asociaţiei Locus pentru ca malul Cernei să fie redat turiştilor şi comunităţii!

Proiectul de amenajare reversibilă a malului râului Cerna a continuat în staţiunea Băile Herculane datorită echipei Asociaţiei Locus. Alături de 30 de voluntari, studenţi la Arhitectură, lucrările au fost executate luna aceasta, pe parcursul a 10 zile. Totul a pornit de la ideea că acest loc este încă prea puțin utilizat de către turiști și comunitate, iar în viziunea tinerilor arhitecţi, promenada poare fi reactivată cu băncuţe din lemn şi un punct de belvedere. Demersul celor de la Locus a fost susţinut încă de la început de Primăria Băile Herculane. Printr-o hotărâre de consiliu local din luna mai, administraţia locală a demarat pregătirea arealului de intervenţie, realizându-se lucrările de nivelare a aleii.

„10 zile la băi alături de 30 de voluntari și iată ce am făcut: locuri de stat, punct de belvedere și o alee tip promenadă! Șantierul nu e chiar gata, întrucât urmează să montăm mâna curentă și plasa de hamac pe punctul de belvedere și vom achiziționa și monta lămpi de iluminat. Toate aceste obiecte au fost realizate prin chertare, iar acolo unde a fost nevoie de prinderi metalice le mulțumim sponsorilor pentru ajutor! Reactivarea malului Cernei este o componentă importantă a proiectului nostru. Aici, în centrul istoric, existau o promenadă și un pavilion, deseori utilizate chiar și de către Împărăteasa Sissi. Pentru că spațiul a fost unul în uitare, dar cu potențial foarte mare de regenerare, am propus încă din 2019 o etapizare prin care să redăm spațiul turiștilor și comunității.“, au precizat reprezentanţii Asociaţiei Locus.

JCS-Nicoleta Moraru