Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – De data aceasta vorbim de primarul Mălăiescu și de constructorul Bejeriță, și nu de ce doi colegi în PSD Caraș-Severin!

Scriam săptămâna trecută AICI de „băieții deștepți” care iau bani pe nimic, iar azi continuăm cu un alt exemplu. La Oțelu Roșu, rețelele de apă și canalizare ar fi trebuit introduse de o asociere de firme condusă de Emiliano Vest, cu Explo Mining despre care am scris zilele trecute. Contract de 39 de milioane de lei, început în 2014 și, după cum spun cei de la AquaCaraș și de la Consiliul Județean Caraș-Severin, lungit până când banii nu au mai fost destui și suplimentat cu alte 20 de milioane de lei. Ar fi trebuit să meargă treaba, dar suntem în Caraș-Severin.

„În 2019 s-a licitat din nou, a câștigat tot Emiliano Vest pentru că doar ei au participat, iar azi avem un progres al lucrărilor foarte mic. Nici dna Bejeriță, nici dirigintele de șantier nu ne-au onorat cu prezența ca să aflăm ce au de gând”, a spus Romeo Dunca, șeful CJ.

Potrivit celor care supervizează contractul de lucrări de la Oțelu Roșu, constructorul a invocat tot felul de motive, de genul ba că nu au dispoziții de șantier, ba că Primăria Oțelu Roșu nu le-a dat permise de spargere, fiind puși doar pe corespondat prin adrese și nu pe lucru efectiv. Doar că primarul Luca Mălăiescu, prezent la ședința de zilele trecute, a infirmat categoric aceste motive ale celor de la Emiliano Vest, Explo Mining et co. „Noi am trimis o adresă dlui Filipescu la AquaCaraș, UAT Oțelu Roșu a eliberat 37 de avize de spargere pentru 18 străzi, iar unele străzi cred că le-am repetat de 4-5 ori. Riscul să intrăm în infringement e iminent, nu cred că finalizăm acest proiect în termen util (31.12. 2023 – n.r.), trebuie mii de zile, luați fiecare zonă, vom avea o problemă foarte mare. Sper să greșesc”, a fost avertismentul edilului de pe Valea Bistrei, neîncrezător în capacitatea firmei colegului său de partid de a duce, la Oțelu Roșu, lucrarea la bun sfârșit în termen.

Concluzia despre acești constructori a tras-o Romeo Dunca: „Niște <<băieți deștepți>>, cu <<mălaiul>> județului în buzunar, profitori ai sistemului!”

JCS-Nina Curița