Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Rezultatele oamenilor cu suflet, care se gândesc şi la semenii lor neajutoraţi, nu se lasă aşteptate prea mult, cuvintele magice ale lunii decembrie fiind generozitate şi implicare!

Cele două campanii umanitare iniţiate şi desfăşurate de Asociaţia Tinerilor Ortodocşi din România Banatul de Munte, „Ghetuţele lui Moş Nicolae“ şi „Mâinile bucuriei“, dau roade, sămânţa dragostei de oameni încolţind în pământul roditor al credinţei şi speranţei.

Astfel, primele daruri ale lunii decembrie, cele din partea Sfântului Nicolae, au ajuns sâmbătă la 33 de copii din Reşiţa: „Datorită implicării, bunătății și dragostei dumneavoastră, spun tinerii voluntari de la ATOR Banatul de Munte, în acest an, de această sărbătoare, mai mulți copii s-au bucurat în lume de aceste daruri – ghetuțe, șosete, dulciuri și rechizite. Mulţumim tuturor celor care au contribuit și contribuie la achiziționarea acestor ghetuțe și bucurii pentru copilașii care au atât de mare nevoie de prezența și grija noastră în viața lor. Putem să fim bine atunci când l-am ajutat și pe celălalt să se simtă la fel“.

Pe de altă parte, beneficiarii campaniei „Mâinile bucuriei“ au primit în aceste zile, graţie efortului comun al voluntarilor şi colaboratorilor, alte câteva sute de kg de alimente: 50 kg de cârnați de casă; 150 kg de făină și zahăr; 20 kg de smântână și margarină; 100 kg cartofi; 100 litri de lapte şi încă 100 de prânzuri calde.

„Omenia şi bunătatea sunt calități rare în vremurile noastre, subliniază tinerii ortodocşi, dar ne bucurăm că prin „Mâinile Bucuriei“ acestea rodesc în fapte demne de urmat pentru noi toți. Suntem recunoscători și tuturor oamenilor de bine care s-au alăturat și se alătură constant campaniei noastre. Un cuvânt special de mulțumire aducem tinerilor noștri voluntari – liceeni și studenți, care de luni de zile dăruiesc constant din timpul, energia și resursele lor (mașini, combustibil) în folosul celor flămânzi și goi“.

JCS-Alexandra Gorghiu