Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – O veste extraordinar de bună, venită chiar în preajma Zilei Internaţionale a Copilului, certifică, dacă mai era cazul, că la Reşiţa creşte frumos un copil foarte talentat, care poate concura cu succes cu artişti profesionişti!

Pictoriţa Maia Truţulescu, în vârstă de zece ani, elevă a Liceului de Artă Sabin Păuţa, a reuşit să se numere între laureaţii Concursului Internaţional de Arte Plastice „Martha Bibescu“, organizat de Asociația Pro Valores, în parteneriat cu Centrul Cultural Palatele Brâncovenești din București. Se pare că este cea mai tânără premiantă, în competiţie fiind nu mai puţin de 96 de artişti plastici cu vârste de până la 25 de ani, majoritatea profesionişti, absolvenţi ai facultăţilor de artă sau iubitori ai artelor plastici.

Pe pagina ei de socializare, Maia şi-a exprimat, evident, bucuria: „Sunt extrem de fericită să obțin locul III și să fiu unul dintre laureați. La concurs am participat cu lucrarea «Sunetele sufletului» – diptic, având dimensiunea de 1/2 m. Din juriu au făcut parte artiști plastici, istorici și critici de artă, curatori, profesori universitari la Universitatea Naţională de Arte București. Lucrarea mea, alături de lucrările celorlalți nouă laureați, va fi expusă, după ridicarea restricțiilor, în casa prințesei Martha Bibescu, în spațiile încărcate de frumos și de istorie ale Palatului Mogoșoaia, iar vernisajul expoziției va avea loc în deschiderea Mogoșoaia ClasicFest 2020. Acest premiu mă onorează. Mă bucur nespus de mult că munca și pasiunea mea, au dat din nou roade“.

Sigur că talentul, dublat de muncă făcută cu pasiune şi multă, foarte multă dragoste, aduce roade, de aceea aşteptăm şi de-acum încolo asemenea veşti care nu pot decât să ne bucure. Bravo, Maia!

JCS-A.G.