Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Cine vrea ajutoare pentru încălzirea din octombrie, trebuie să se grăbească fiindcă solicitările se fac până în 17 noiembrie. Beneficiarii nu trebuie să aibă mai mult de 615 lei venit net pe lună, pe membru de familie.

În baza OUG 70/2011 privind măsurile de protecție socială în perioada sezonului rece cu modificările și completările ulterioare, Primăria Reșița prin Direcția de Asistență Socială acordă ajutoare pentru familiile și persoanele singure care folosesc pentru încălzirea locuinței gaze naturale. Vor depune declarație pe proprie răspundere pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței la ghișeele 1 și 2 ale Serviciului Public – Direcția de Asistență Socială, Str. Libertății 18-22, în perioada 1 noiembrie – 17 noiembrie. Cererile și declarațiile vor fi însoțite de actele doveditoare care atestă identitatea și numărul de membri ai familiei cu veniturile fiecăruia, inclusiv actele de proprietate ale locuinței sau alte bunuri, factură gaz ș.a.

În sprijinul celor care își completează dosarul pentru acordarea ajutorului, municipalitatea a înființat două ghișee: „Pentru ca oamenii să nu mai fie plimbați pe drumuri pentru adeverințe, avem deschise două ghișee în cadrul Direcției de Asistență Socială, respectiv un ghișeu la Direcția Impozite și Taxe și un altul la Biroul Agricol, deci nu mai trebuie să meargă la cele două servicii pentru adeverințe – a specificat Cosmin Enuică, directorul executiv al Serviciului Public – Direcția Asistență Socială. De la 1 octombrie până în prezent avem 372 de dosare prin care se solicită ajutor pentru gaze naturale, 33 pentru energie electrică și 41 pentru ajutoare de la bugetul de stat pentru lemne. De asemenea, pentru persoanele cu venitul minim garantat avem 100 de solicitări. Comparativ, pentru iarna trecută am avut în jur de 1000 de cereri, deci mult mai multe față de 2017“.

Subvențiile se acordă în toată perioada sezonului rece, până în data de 31 martie 2018.