Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Este vestea bună pe care o dă senatorul liberal Marcel Vela, care spune că PNL încurajează natalitatea prin majorarea indemnizației de creșterea copilului cu 25% pentru al doilea copil, respectiv cu 35% pentru următorii!

„Datele provizorii ale Recensământului Populației și Locuințelor runda 2021 (RPL2021), prezentate la finele anului 2022, relevă, din păcate, o deteriorare a tendințelor demografice din România. Procesul de îmbătrânire demografică s-a adâncit, comparativ cu 10 ani în urmă, remarcându-se creșterea ponderii populației vârstnice (de 65 ani și peste). De asemenea, față de populația rezidentă înregistrată la recensământul precedent (RPL2011), România a pierdut 1,1 milioane locuitori (1067,8 mii persoane).“, a constatat senatorul Vela.

Potrivit șefului liberalilor cărășeni, trebuie subliniat faptul că instituirea concediului și indemnizației pentru creșterea copilului, prin Ordonanța de Urgență nr. 148 din 3 noiembrie 2005 privind susținerea familiei în vederea creșterii copilului, a determinat în anii 2006-2008 o îmbunătățire substanțială a situației demografice, fiind înregistrat un număr superior de nașteri.

„Din păcate, criza economico-financiară din perioada 2008-2011 a determinat o încetinire sau chiar stagnare a acestui proces. Prin Ordonanța de Urgență nr.111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor, au fost aduse îmbunătățiri substanțiale singurei politici pronataliste din țara noastră, însă, chiar și în aceste condiții, tinerele familii au nevoie de stimulente suplimentare pentru a avea mai mulți copii. În consecință, în 1 octombrie am semnat ca și co-inițiator propunerea legislativă prin care încurajăm natalitatea în România. Astfel, pentru al doilea copil, cuantumul indemnizației lunare se majorează cu 25%, iar pentru al treilea copil și următorii, cuantumul indemnizației lunare se majorează cu 35%.“, a concluzionat Vela.

JCS-T.K.

1 Comentariu

  1. Ati avut majoritatea.Ati propus condamnat cu suspendare s-a aprobat, deplasarea Presedintelui cu elicopterul de zeci de mii s-a aprobat.Ca si revolutionar nu ati facut nimic din clipa in care ati devenit.

Adaugă comentariu