Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Aceștia sunt din Reșița și Ticvaniu Mare și au ajuns în municipiul de pe Timiș și Sebeș pentru că la Reșița nu mai sunt locuri de carantinare, iar Oravița nu ar fi pregătită!

Opt persoane se află în carantină într-o locație din Caransebeș, după ce au fost trimise noaptea trecută de la Reșița, unde ajunseseră fiind preluate de la vamă. Primarul Felix Borcean spune că oamenii au fost nemulțumiți pentru că cei de la DSP nu au venit să-i testeze, dar și pentru faptul că alte persoane venite tot din aceeași zonă ca și ei se află deja la domiciliul lor, unii autoizolați. „Am trecut pe la cele opt persoane plasate în carantină, am discutat despre necesitățile lor, oamenii erau puțin supărați, deranjați de faptul că au vorbit cu alți cetățeni care au venit din aceleași regiuni ca și ei, care au ajuns deja la domiciliu, unii dintre ei chiar izolați la domiciliu și nu carantinați. Am luat legătura cu DSP, urmează să fie vizitați de specialiștii DSP pentru a fi testați. Le-am spus părerea mea că în cel mai scurt timp vor părăsi zona de carantină a Caransebeșului, dar vor fi recarantinați în zonele lor de domiciliu. Șase sunt din Reșița, doi de la Ticvaniu Mare, nu am înțeles de ce i-au îndreptat către Caransebeș, probabil că la Reșița nu au fost pregătiți. Le-am asigurat masa, dezinfectanți, principal lor nemulțumire a fost de ce nu ajunge DSP să-i testeze”, a explicat primarul Felix Borcean, completat imediat de șeful Poliției Locale Caransebeș, Florin Bojin: „Au rămas la noi la Caransebeș pentru că Reșița se ocupase ca număr de persoane și Oravița nu era pregătită azi noapte. Datoria noastră a fost să-i luăm să-i carantinăm, avem grijă de ei, pînă-i testează DSP”.

În ceea ce privește capacitatea de carantinare din Caransebeș, primarul municipiului a precizat că se pot primi maximum 50 de persoane. „Putem carantina maxim 50 de persoane, dacă situația ne va depăși, și eu cred că la un moment dat ne va depăși, o să vedem ce măsuri vor fi luate cu cei care locuiesc în zona Caransebeș. În Italia oamenii sunt izolați la domiciliu și probabil că și la noi aceeași va fi măsura, că nu o să avem capacitatea să ținem carantinate mai mult de 50 de persoane în Caransebeș”, a concluzionat edilul.

Pe de altă parte, cei doi italieni plasați în carantină la Caransebeș cu o zi mai devreme au fost lăsați să plece, după ce autoritățile au constatat că aceștia nu veneau din Italia.

JCS-R.M.