Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Direcţia de Sănătate Publică din Caraş-Severin a avizat extinderea numărului de paturi pentru cei infectaţi cu noul coronavirus, precum şi noi circuite COVID-19 la Reşiţa!

Pentru a evita un blocaj din cauza creşterii numărului de cazuri cu SARS COV-2 care necesită internare, Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa a trebuit să facă o serie de demersuri pentru a mări capacitatea de spitalizare a pacienţilor infectaţi. Potrivit unui comunicat, conducerea Direcției de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin, prin directorul executiv jr. Dănilă Miloș, a participat recent la redesenarea circuitelor COVID-19 de la SJU Reşiţa, precum și la procesul extinderii numărului de paturi pentru cei infectați cu noul coronavirus.

Directorul DSP a avut convorbiri cu managerul SJUR, jr. Waldemar Murgu, cu directorul medical dr. Jaro Marșalic și cu directorul de îngrijiri as. șef Aurora Andraș, pentru a se asigura că sunt respectate normele epidemiologice. Şeful DSP CS va efectua în zilele următoare o vizită şi la Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş, pentru a se asigura că şi la acest spital suport COVID sunt respectate toate normele pentru prevenirea aglomerării cu bolnavi infectați cu noul coronavirus, în special pe secția ATI.

JCS-A.G.