Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Acesta este bilanţul weekendului care tocmai s-a încheiat, în care oamenii legii au derulat acţiuni de amploare, în sistem integrat, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, atât în contextul pandemiei, cât şi în general, pe linie rutieră şi pe ordine publică!

Potrivit Poliţiei judeţului, în weekend, şi-au dat mâna pentru verificări în zonele aglomerate, în centrele comerciale, în pieţe, pe terase şi în trafic un număr de 237 de poliţişti, 47 de poliţişti locali, 46 de jandarmi, 13 cadre ISU, şase reprezentanţi ai Ministerului Muncii, 16 ai Ministerului Sănătăţii, 14 ai Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și şapte ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

„Cu această ocazie, au fost verificate 241 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate/locații, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. Au fost legitimate 734 de persoane și au fost verificate 209 mijloace de transport. Echipele mixte de control au depistat 66 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional cu sancțiuni în valoare totală de 4.500 de lei. 17 operatori economici au fost sancționați conform Legii nr. 55 din 2020 cu amenzi totale de 28.500 de lei, pentru organizarea de activități în spațiul public/ privat/ închis pentru care au fost instituite interdicții sau restricții. De asemenea, 15 sancțiuni contravenționale, în valoare de 9.400 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială și pentru încălcarea legislației pe linie economică. Ca urmare a acțiunilor desfășurate, pe linie rutieră au fost aplicate 341 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 98.980 lei. Aceste acțiuni preventive vor continua pe toată perioada stării de alertă, pentru sănătatea și siguranța cetățenilor, cărora le recomandăm să respecte în continuare dispozițiile autorităților, în scopul prevenirii infectării și răspândirii Sars-CoV 2“, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

JCS-A.M.