Caraş-Severin, Romania

Concernul Sumitomo, ce are în Caransebeş o fabrică de cabluri, îşi va extinde afacerea. Mai exact, aici vor fi transferate investiţiile concernului din Africa de Nord. La ora actuală, fabrica de cabluri are peste 2.000 de angajaţi, fiind cel mai important contribuabil la bugetul judeţului şi al primăriilor pe raza cărora se află, respectiv Caransebeş şi Buchin.

Extinderea Sumitomo va aduce mii de locuri de muncă

Prin extinderea investiţiei Sumitomo, numărul locurilor de muncă va creşte cu câteva mii, aşa că în zona Caransebeşului nu ar mai trebui să fie şomeri. În acest sens, Primăria Caransebeş şi fabrica de cabluri organizează marţi, 29 martie, de la ora 10, un eveniment de promovare a industriei automotive şi a investiţiei grupului Sumitomo.

Sumitomo caută angajaţi

Sunt aşteptaţi oameni cu calificare profesională şi toţi cei interesaţi. Neoficial, am aflat că, după transferul investiţiilor, şi românii pot face parte din echipele de conducere, fiind pregătiţi prin diverse stagii în străinătate.

Directorul AJOFM, Caius Isac, susţinea recent că la Caransebeş, în ultimii ani, au fost create 5.000 de locuri de muncă. Sumitomo este unul dintre cei mai importanţi producători de cabluri electrice, oferind echipamente pentru numeroase şi importante firme auto din întreaga lume.

Nina Curiţa