Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Luptătorii din municipiul de pe Bârzava au participat sâmbătă, 20 ianuarie, la prima competiție pe anul 2018, la Corund, în județul Harghita, unde a avut loc o nouă ediție a Memorialului „Lőrincz Márton”.
Întrecerea s-a adresat juniorilor mici, iar reprezentanții Reșiței au avut patru prezențe pe podiumul de premiere. Pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere s-a aflat Eduardo Cîtu, de la Clubul Sportiv Școlar Reșița, la categoria 32 kg. Tot de la CSS Reșița au mai urcat pe podium campionul balcanic Florin Gafton (locul II la categoria 85 kg) și Raul Badea (locul III la categoria 38 kg). De la Clubul Sportiv Municipal Reșița a urcat pe podium Cosmin Roman (locul III la categoria 68 kg).

„Competiția de la Corund a fost prima pe acest an la care am participat. Am vrut să testăm potențialul sportivilor noștri la început de an. Turneul de lupte de la Corund este unul dintre cele mai puternice la nivelul juniorilor mici. Pe lângă sportivi din România, au mai fost prezenți în competiție sportivi din Ungaria și Slovacia. Turneul este organizat în memoria fostului campion olimpic la lupte greco-romane, medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de la Berlin din 1936, Lőrincz Márton, născut în Corund. Noi am participat cu cinci sportivi, dintre care patru au reușit să urce pe podium. În mare parte, sunt mulțumit de evoluția sportivilor noștri, dar e loc și de mai bine. Mă bucur că am putut participa la această competiție puternică pentru juniori mici, au fost meciuri tari, concurență serioasă la câteva categorii de greutate, iar sportivii noștri au avut șansa de a-și testa potențialul în compania unor sportivi în special din Ungaria. Într-un clasament pe echipe, Reșița a ieșit pe locul 4 la acest turneu”, a spus antrenorul Florin Dință, președintele Asociației Județene de Lupte Caraș-Severin. Conform acestuia, în vacanța intersemestrială, luptătorii reșițeni vor participa la un cantonament de pregătire în stațiunea Băile Herculane.