Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Luptătorii au participat recent la două competiții importante, Campionatul Național al juniorilor IV și cel al juniorilor mici, turnee de unde reșițenii s-au întors cu mai multe medalii!

Campionatul juniorilor IV s-a desfășurat la Târgu Mureș în perioada 14-16 octombrie, iar cel al juniorilor mici a avut loc la Medgidia în perioada 7-9 octombrie. Până la sfârșitul anului mai sunt câteva competiții importante pentru luptători, și aici amintim Balcaniada, Naționalele juniorilor mari și Campionatul Național de seniori ce se va desfășura la Reșița, la finalul lunii noiembrie.

„Am avut rezultate destul de bune la Campionatul Național al juniorilor IV, ținând cont că la această competiție am reușit să aducem pentru Reșița trei titluri naționale. Aici o amintesc pe Dință Andrada la categoria 30 de kg, Criste Denisa la categoria 32 de kg și pe Raluca Ionișcu la categoria 72 de kg. La categoria 66 de kg masculin, Sarai Ricardo a ieșit vicecampion național, Mihai Marila a fost pe locul VII la categoria 50 de kg, iar Lucas Gheorghe a fost pe V la categoria 46 de kg. Aș dori să amintesc și medaliile de bronz obținute de Ana Radu la categoria 50 de kg și Florentina Sandu la categoria 37 de kg. Pe cluburi ne-am clasat la lupte feminine pe locul II, noi reprezentând Clubul Sportiv Școlar Reșița. Au fost peste 50 de cluburi participante. Primul loc a fost obținut de CS Roman, deoarece ne-a depășit cu două puncte. Podiumul a fost completat de CS Cumpăna. Rezultatele sunt bune, se puteau a fi și mai bune, dar pentru nivelul lor de experiență actual suntem mulțumiți de ceea ce am obținut. Cu o săptămână în urmă față de competiția de la Târgu Mureș, am participat la Medgidia cu juniorii mici, vârsta 9-11 ani, iar la această competiție am adus un titlu național prin Dință Andrada la categoria 30 de kg. Am obținut un loc III prin Denisa Pintiliciuc la categoria 32 de kg și Lucas Gheorghe, tot locul III la categoria 47 de kg. Amintim că am mai pierdut două finale de bronz, adică am luat locul IV, prin Șendroni Daniel la categoria 23 de kg și Hoța Sasha la categoria 59 de kg. Încă mai avem patru competiții până la sfârșitul anului, aici mă refer la Balcaniada de U15 și U17 ce se va desfășura București, vor mai fi Campionatele Naționale de U17, de U23 și cele de seniori, ultimul se va desfășura la Reșița. La Balcaniadă vor participa, de la CSS Reșița, Drăgan Elvira și de la CSM Reșița, Câmpeanu Ionela”, a declarat antrenorul Florin Dință.

Luptătorii reșițeni sunt pregătiți de Adrian Dacica, Florin Dință, Andrei Franț și Nicolae Constantin.

JCS-Ștefan Moraru