Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Campionatul Național de Lupte s-a desfășurat la Reșița în perioada 13-15 iulie, iar reșițenii au urcat pe podium de patru ori. La această competiție la care au participat aproximativ 350 de sportivi din toată țara, s-au întrecut luptători care au deja trecute în palmares titluri europene și mondiale și care vor reprezenta România la Jocurile Olimpice.

Liderul mondial la categoria 50 de kg, Alina Vuc, a spus după ce a câștigat medalia de aur la Campionatul Național: „Este pentru al doilea an consecutiv când ies campioană acasă și mă bucur foarte mult pentru această medalie obținută. Fără lipsă de modestie, a fost o diferență destul de mare între mine și celelalte concurente și consider că acest an a fost unul foarte bun pentru mine din punct de vedere sportiv. Spun acest lucru datorită rezultatelor obținute în prima jumătate de an, deoarece am reușit să ma clasez pe locul 1 mondial la categoria 50 de kg”.

Reșițenii care s-au remarcat la acest campionat au fost Andrei Franț, Filip Marin, Vlad Caraș și Adam Babaioana. „La bilanț, pot spune că reșițenii au obținut patru medalii binemeritate. Una de aur, una de argint și două de bronz și de asemenea, sportivii noștri au mai obținut două locuri cinci. Bilanțul este mulțumitor, dar eu cred că se putea și mai bine. Andrei Franț a ieșit campion national, Filip Marin vicecampion national, iar medaliile de bronz au fost obținute prin Vlad Caraș Adam Babaioana. Cele două locuri cinci au fost câștigate de Alfred Loba și Gabriel Gălușcă. Consider că se puteau obține și mai multe medalii și pot spune că sunt puțin dezamăgit de evoluția pe care a avut-o Vlad Caraș. N-a reușit să-și facă categoria de greutate, dar este tânăr, ne vom baza în continuare pe el și sunt convins că-și va reveni și ne va aduce multe satisfacții pe viitor. Sunt foarte mulțumit de organizarea acestui eveniment și aș dori să mulțumesc Consiliului Județean Caraș-Severin și Federației Române de Lupte că a acceptat să organizeze acest campionat național la Reșița. Cum am mai spus, au participat cei mai buni sportivi din țară, componenți ai loturilor olimpice de lupte libere, lupte greco-romane și lupte feminine. De asemenea, au concurat sportivi de la cele mai bune cluburi din țară: Steaua, Dinamo și Rapid. Ne bucurăm că Alina Vuc (Clubul Sportiv al Armatei Steaua), care este tot reșițeancă, a obținut medalia de aur. Spun acest lucru ca să îmbunătățesc bilanțul Reșiței la această competiție. Au fost meciuri spectaculoase, atractive și sperăm ca, la anul, să aducem la Reșița o competiție internațională de lupte, de exemplu, un campionat balcanic. Acest lucru ar fi o dorință a mea”, a declarat Adrian Dacica, viceprimarul Reșiței.