Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În 2011, printr-un articol al Legii 410, s-a decis ca în 2012 să fie suspendate plăţile în cazul indemnizaţiilor acordate luptătorilor în Revoluţie remarcaţi prin fapte deosebite.

De asemenea, aceeaşi lege reduce numărul călătoriilor CFR acordate gratuit revoluţionarilor de la 12 la trei. Prevederile au lăsat fără bani revoluţionarii cu merite deosebite şi orfanii din Revoluţie, care au vârsta peste 26 de ani. Potrivit vechilor prevederi, copiii eroilor martiri aveau dreptul la indemnizaţie până la majorat sau până la încheierea studiilor, fără a depăşi vârsta de 26 de ani. Însă dincolo de această vârstă, indemnizaţia continuă să fie plătită în cazul în care beneficiarii nu aveau altă sursă de venit.

Suspendarea a rămas însă valabilă şi astăzi, însă au rămas însă neatinse drepturile băneşti acordate celor răniţi, reţinuţi şi celorlalţi urmaşi ai eroilor martiri din Revoluţie. În Caraş-Severin, pe Legea 341/2004 sunt încadraţi 226 de revoluţionari, majoritatea având drepturile băneşti suspendate. Indexarea de 0,6% este totuşi acordată persoanelor ieşite la pensie pentru limită de vârstă care au şi calitatea de urmaşi de revoluţionari, în această categorie figurând 1.120 de persoane.

1 Comment

  1. Din data de MIERCURI, 21 Decembrie 1989, nu se mai poate vorbi de fapte revolutionare la Resita, Caransebes, Otelu-Rosu, Baile-Herculane, Oravita, Anina si Bocsa. Este absurd sa consideram doar pe unii revolutionari si sa-i recompensam iar altii care nu au avut coatele ascutite sa nu primeasca nimic. Dar atunci am duce in ridicol notiunea de revolutionar. Si apoi nu am vazut timp de 24 de ani alte actiuni impotriva regimului de catre acesti „revolutionari” in conditiile in care unii au drepturi mai mari ca altii, unii raspund in fata justitiei altii, nu…unii au voie sa-si fure o fabrica, altii nu au voie sa posteze un comentariu. Sfatul meu este sa nu-i respectati pe acesti revolutionari si sa nu va prezentati la vot, este nedemocratic! Listele nu reprezinta vointa poporului doar reflecta banii pe care unii-i joaca in Campania Electorala. Un fel de Pariu !

Adaugă comentariu