Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Lupii Argintii, club coordonat de Cristian Chitucea, a participat la o acțiune fotbalistică desfășurată la București, unde juniorii au disputat câteva partide amicale împotriva celor mai bune academii de fotbal din țară! 

Clubul reșițean a întâlnit FCSB, FCSB Academy, Rapid București, Academia de Fotbal Gheorghe Hagi și Juniorul București, iar tinerii fotbaliști au putut asista și la un antrenament al echipei mari de la FCSB. De asemenea, un rol important în acest schimb de experiență al Lupilor Argintii l-a avut și Ovidiu Popescu, reșițeanul care evoluează la FCSB din 2016.

„Am fost la București pentru a face un schimb de experiență cu cele mai tari academii din țară, pentru a vedea la ce nivel suntem în acest moment. Cred că astfel de experiențe ne fac să învățăm lucruri noi de la cei mai buni, adică de la Academia de Fotbal <<Gheorghe Hagi>> și FCSB. Am disputat cinci jocuri cu FCSB, FCSB Academy, Rapid București, Academia de Fotbal <<Gheorghe Hagi>> și Juniorul București. Primele trei jocuri au fost în prima zi, iar în a doua am disputat ultimele două și aș dori să precizez faptul că am fost foarte bine primiți. Acest lucru se datorează și reșițeanului nostru, Ovidiu Popescu, căruia îi mulțumim și pot spune că nu a uitat de unde a plecat. Ovidiu a fost tot timpul alături de noi, atât cât i-a permis timpul. Cred că a fost o experiență de neuitat, mai ales pentru copii, deoarece am stat în baza de la FCSB. Am făcut schimb de idei cu coordonatorul centrului de copii de la FCSB și chiar cu antrenorii de la echipa mare, cu Elias Charalambous și Mihai Pintilii. De asemenea, copiii noștri au putut vedea antrenamentul echipei mari de la FCSB, au făcut poze cu jucătorii și am fost foarte bine primiți. Deplasarea la București am făcut-o cu 18 copii, categoria de vârstă 2012-2013. Cei mici s-au comportat foarte bine, chiar unii dintre ei au fost remarcați de către cei de acolo. Pentru clubul nostru a fost o experiență unică și ne dorim să facem pe viitor cât mai multe acțiuni de acest gen. A fost pentru noi o acțiune importantă, am reușit să stam de vorbă cu antrenorii celor mai tari academii de fotbal din țară.”, a spus antrenorul Cristian Chitucea.

Scopul Lupilor este de a juca în continuare cât mai multe meciuri amicale, pe lângă cele oficiale. „Vrem să jucăm cât mai multe amicale, cu echipe importante. Așa cum am spus înainte de această experiență de la București, fiind în cercul celor mai buni prin acest mod putem progresa. Urmează să ne deplasăm la Cluj pentru alte amicale și, bineînțeles, că vom disputa jocuri și cu partenerii noștri de la Politehnica Timișoara și CSM Reșița. De la Cluj așteptăm un răspuns de la fostul fotbalist Dorin Goga, deoarece ne dorim să jucăm și cu echipa lui de juniori. Acesta este scopul nostru, ca cei mici să simtă că joacă cu cei mai buni din toate colțurile țării. Campionatul de juniori va începe în data de 10 martie, dar pe lângă partidele oficiale noi vom continua amicalele cu aceste formații din țară. Căutăm să jucăm meciuri de intensitate mare. Chiar dacă nu căutăm încă rezultatul la această categorie de vârstă, urmărim dezvoltarea jucătorilor. Este adevărat că rezultatul final al meciului este o consecință a ceea ce lucrezi în cadrul antrenamentelor, dar urmărim în acest moment dezvoltarea individuală a fiecărui copil.”, a încheiat Cristian Chitucea.

JCS-Ștefan Moraru