Caraş-Severin, Romania

BOZOVICI – La Bozovici, patru studii de fezabilitate sunt gata de un an. Finanțarea e suspans total. Este vorba despre obiective de investiții pe care primăria le vrea finanțate prin Programul „Anghel Saligny”. Acestea însă sunt pe o lungă listă de așteptare și, în exprimarea primarului Adrian Stoicu, „mai poate dura o lună, două sau poate nu se vor finanța niciodată”.

Primul dintre proiecte vizează extinderea rețelei de apă, cu sursă proprie, stație de tratare și înmagazinare și apometre electronice la fiecare număr de casă. Valoarea investiției este de aproximativ 9 milioane de lei, rețeaua de aproximativ 3 km urmând să ajungă până la Mănăstirea țara Almăjului.

Al doilea proiect vizează asfaltarea unui drum de aproximativ 4 km spre satul Prilipeț, cu amenajarea unui pod pe râul Miniș și canale pluviale în zone unde apar probleme cu inundațiile. „În acest fel, vrem să deviem traficul greu pentru ca acesta să nu mai intre prin Bozovici”, aflăm de la primarul Stoicu despre proiectul în valoare de aproximativ 10 milioane de lei.

Al treilea proiect se ridică la aproximativ 7 milioane de lei, țintind amenajarea de piste de biciclete, rigole și trotuare pe o distanță de aproximativ 6 km.

Ultimul vizează asfaltarea mai multor porțiuni de străzi în Bozovici și Prilipeț în lungime totală de 5 km și valoare de aproximativ 6 milioane lei.
Așadar în jur de 30 de milioane de lei sunt așteptate la Bozovici de vreun an de zile, de când sf-urile sunt gata.

„Poate mai așteptăm încă vreun an și ne trezim că nu mai sunt bani și trebuie să mergem pe un alt program. Nu știm nimic concret, n-avem nicio informație. Dacă trecem de etapa asta, probabil va începe partea de avize și diligențe spre Ministerul Dezvoltări, căci probabil ei se vor ocupa”, încheie Adrian Stoicu despre proiectele comunei care, de când așteaptă, parcă au început să țină de domeniul SF-ului.

JCS-Ionel Ivașcu