Caraş-Severin, Romania

GLIMBOCA – În urmă cu puţin timp, primarul Petru Crîsnic ne-a vorbit despre mai multe proiecte ale administraţiei locale, care, odată finalizate, vor schimba mult în bine faţa comunei Glimboca!

Unul dintre acestea, la care se lucrează chiar în momentul de faţă, vizează amenajarea zonei centrale pe o suprafaţă de 1.800 mp, ceea ce înseamnă montarea de pavele, realizarea de parcuri şi rigole, precum şi a iluminatului în zonă, valoarea acestor lucrări fiind de 214.000 de lei.

Tot în derulare este şi proiectul privind iluminatul public stradal, prin Administraţia Fondului pentru Mediu, în valoare de 417.115 lei, prin care se vor schimba cele două puncte de aprindere şi toate cele 180 de lămpi vor fi cu LED-uri Philips de ultimă generaţie, ne-a mai spus Petru Crîsnic.

Un alt proiect pregătit de implementare este cel privind asfaltarea şi modernizarea drumului din cartierul aparţinător Baia, şi realizarea unui pod care va face legătura dintre acest drum şi centrul de comună. În acest caz, valoarea totală a proiectului este de 5 milioane de lei, finanţarea fiind făcută prin Compania Naţională de Investiţii.

În ceea ce priveşte planurile de viitor, edilul a spus că, tot prin CNI, administraţia locală intenţionează să reabiliteze aleile pietonale şi rigolele din comună, precum şi să lărgească albia pârâului Merişor şi să construiască un baraj, pentru înlăturarea problemelor cu care se confruntă cartierul Bucium în cazul precipitaţiilor abundente.

JCS-Gabi Berger