Caraş-Severin, Romania

BĂILE HERCULANE – Rămân în picioare, merită şi trebuie promovate, ceea ce face şi Primăria prin noua secţiune a paginii sale web.

Chiar dacă este încă în centrul atenţiei pentru starea avansată de degradare în care se află de mult timp staţiunea, oamenii continuă să vină în acest paradis al apelor termale, tocmai pentru virtuţile curative pe care le au în diverse afcţiuni, dar şi pentru aerul ionizat atât de binefăcător pentru organism. Într-adevăr, criticile defăimătoare au afectat imaginea staţiunii, însă pe Valea Cernei nu e totul deplorabil, deci trebuie să recunoaştem şi lucrurile bune care s-au păstrat după ce au trecut testul timpului. De aceea, e remarcabilă invitaţia făcută de primarul Cristian Miclău pe Facebook de a vizita, cel puţin, pagina web Primăriei, unde apare o secţiune nouă, dedicată special promovării staţiunii „şi lucrurilor bune“ ale localităţii. În istoric apare şi perioada nefastă de după 1990, dar mai cu seamă explicaţiile care pot lămuri oamenii de ce s-a ajuns la acest prezent nemeritat. Un prezent, nu lipsit de speranţă, graţie programului amplu de reabilitare derulat de Primărie sub deviza «Staţiunea renaşte!». De reţinut că administraţia publică locală a încheiat deja o serie de lucrări de rebilitare: infrastructura fizică a Străzii Romane, proiect transfrontalier realizat în parteneriat cu oraşul Veliko-Gradiste, o sală de sport şi un sediu nou, ultramodern pentru Grădiniţa cu program prelungit, de asemenea, Parcul Central a fost reabilitat printr-un proiect finalizat în 2016.

Cât priveşte anul 2018, în acest an sunt preconizate încheierea lucrărilor de renovare şi modernizare a Hotelului Minerva şi a Pavilionului 12 din investiţii şi proiecte despre care consemnam şi anul trecut, care acum sunt în curs de implementare, respectiv reabilitări ale pieţelor Hercules şi 1 Mai, reabilitarea Izvor Domogled, precum şi lucrări de infrastructură la mai multe străzi şi poduri.

Tot la secţiunea promovare a staţiunii se găsesc principalele obiective de interes turistic, un capitol rezervat sejurului de şase săptămâni al împărătesei Elisabeta (Sisi) şi povestea celebrului vals «Souvenir de Herkulesbad», scris de compozitorul vienez Jakob Pazeller, extrase din volumul III al seriei «Herculane – arc peste timp» semnate de Dorin Bălteanu. Pentru a-i convinge pe vizitatori, staţiunea este prezentată şi video, filmările fiind elocvente pentru lucrurile bune păstrate în interval pe Valea Cernei. Adresa paginii web a Primăriei Băile Herculane este http://primaria-baileherculane.ro/ şi chiar merită vizitată pentru a descoperi perla turistică şi balneară a Banatului Montan. Ca în mai toate oraşele judeţului, în această perioadă se face curăţenia de primăvară, campanie la care sunt invitaţi să participe toţi locuitorii.