Caraş-Severin, Romania

ARMENIŞ – Mai multe administraţii locale din judeţ au probleme cu finanţările guvernamentale. Un astfel de caz este şi Primăria Armeniş.

O datorie de peste 40.000 de lei întârzie punerea în funcţiune a staţiei de epurare din satul Feneş, comuna Armeniş. „Această lucrare s-a derulat iniţial pe Ordonanţa 7/2006, care, ulterior, s-a transformat în Ordonanţa 28/2013. Constructorul a început execuţia în 2009, însă în decursul celor cinci ani a lucrat în funcţie de banii primiţi. În mare parte, lucrarea este finalizată. Lipsesc însă câteva componente de la staţia de epurare, pe care constructorul le va aduce imediat ce va primi şi ultimii bani de la noi. Datoria pe care o aveam faţă de acesta este în valoare de 43.000 de lei, iar banii ne vor fi alocaţi de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Odată achitată această datorie, constructorul va veni cu materialele care lipsesc şi, în decursul a două sau trei zile, va pune în funcţiune staţia de epurare”, ne-a declarat primarul din Armeniş, Petru Vela.

Întârziate sunt şi lucrările de alimentare cu apă din localităţile Submarginea şi Sat Bătrân, derulate cu finanţare din bugetul Administraţiei Fondului pentru Mediu. „Acestea au demarat în aprilie 2013, iar după două luni, din cauza lipsei de finanţare, au fost sistate. În martie anul acesta, constructorul s-a reapucat din nou de treabă. În momentul de faţă, la Submarginea reţeaua de distribuţie este realizată pe toată lungimea satului, şi a fost făcut şi forajul. În schimb, la Sat Bătrân, lucrările sunt realizate în proporţie de numai 40%. Conform proiectului, lucrările ar trebui finalizate în noiembrie 2014, însă ţinând cont că ele au fost întrerupte pentru o perioadă de şase luni, cel mai probabil nu vor fi încheiate mai devreme de primăvara anului 2015″, a mai precizat Vela.

Roxana Bălan Nafiru