Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Este parcă regretul unui antrenor care a încercat să schimbe ceva în Valea Domanului și i s-au pus „bețe în roate”. Acum, la cinci ani de la abandonarea proiectului cu tineri al lui Dobre, CSM Reșița reia această strategie, bineînțeles după ce s-au cheltuit sume mari din bani publici pentru a se ajunge, din nou, în același punct!

Este interesant dacă de această dată se va avea răbdare, iar cei care se ocupă de destinele clubului vor înțelege că doar în timp se pot obține rezultate.

Dacă ar fi să ne uităm în formula de start a CSM Reșița din ultimele două sezoane, doar căpitanul Laurențiu Breșneni este singurul reșițean care s-a impus și a jucat aproape meci de meci.

„Legat de fotbalul reșițean, dacă vă aduceți aminte, la începutul sezonului din anul 2017 am încercat să fac o reconstrucție la CSM Reșița. Toți ne-am dorit la acea vreme o reconstruție cu tineri din zonă și, bineînțeles, aducerea câtorva jucători din alte părți ale țării. Nu se poate face performanță doar cu tineri din Reșița sau din județ. Trebuie aduși trei sau patru fotbaliști mai experimentați care să-i ajute pe cei din zonă să progreseze. Dar noi am vrut ca trei sferturi din echipă să fie formată din fotbaliști locali. Din 2017 am vrut să facem acest lucru și am adus destul de mulți copii la CSM Reșița, atât din județ, cât și din alte zone. Din păcate, proiectul a fost abandonat. Dacă nu s-ar fi renunțat la această initiațivă a mea, cred că astăzi am fi vorbit despre alt nivel la Reșița. Am citit în ziar că se dorește din nou să se facă acest lucru, să se meargă din nou pe tineri și este foarte bine. Totuși, persoanele care sunt implicate în acest proiect nu știu dacă sunt în cele mai în măsură să dea sfaturi despre dezvoltarea fotbalului reșițean, dar fiecare își alege cu cine colaborează”, a declarat antrenorul Lucian Dobre.

JCS-Ștefan Moraru