Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Noul antrenor principal al Voinței Lupac în sezonul 2022/2023 al Ligii 3 va fi Lucian Dobre, care a semnat un contract valabil pe doi ani cu „croații”!

Obiectivul va fi calificarea în play-off, lucru posibil având în vedere că au rămas la echipă fotbaliști cu experiență, cum ar fi: Cristian Danci, Daniel Petruț, Vichente Marcu sau Andrei Vaștag.

Marian Zlatco Zuza, președintele Voinței Lupac, a spus: „După cum bine se știe, Boșco Vișatovici, cel care a fost antrenorul echipei noastre mai mulți ani, a ales să meargă pe un alt drum, și anume la CSM Reșița. Îi dorim mult succes! Noul antrenor al echipei va fi Lucian Dobre. Am avut discuții cu mai mulți tehnicieni, dar am decis faptul că Dobre ar fi cel mai potrivit pentru proiectul nostru. Ne dorim să avem o colaborare destul de lungă cu Lucian Dobre și sper că împreună să ne îndeplinim obiectivul. Legat de jucători, l-am cedat definitiv pe Alexandru Avramovici la CSM Reșița, iar Flavius Cega și Robert Dalea au fost împrumutați la noi”.

„Vreau să-i mulțumesc lui Marian Zuza pentru faptul că mi-a dat această oportunitate. Acum am șansa să antrenez o echipă de Liga 3 din postura de principal. De asemenea, îi mulțumesc și fostului antrenor, lui Boșco Vișatovici, deoarece m-am întâlnit cu el și i-am mulțumit pentru modul cum a format echipa. Am discutat cu Boșco lucruri legate de echipă și am cerut detalii despre fiecare membru al lotului. Am considerat că este cazul să mă pun pe treabă cu adevărat, fără să mai provoc alte discuții inutile în oraș. Am început de marți pregătirea cu echipa și vom avea o perioadă de două săptămâni când vom susține două antrenamente pe zi. Va fi o perioadă în care ne vom axa pe pregătirea fizică. Obiectivul echipei va fi accederea în play-off și cred că vom putea să-l atingem. Avem un lot bun și în cazul în care nu vor mai pleca jucători, acest obiectiv va fi ușor de realizat. Vreau să-i mulțumesc și lui George Chitucea, care va fi antrenorul secund al echipei. Aș fi avut nevoie de mai mulți oameni în staff, deoarece aș fi vrut să fac lucrurile așa cum trebuie la o echipă de fotbal. Indiferent de câți bani primesc, că e vorba de 1 leu sau 10, vreau să fac lucrurile în mod profesionist. Am la dispoziție aproximativ 23 de jucători și s-ar putea ca lotul să mai sufere mici modificări. Aș mai avea nevoie de un fundaș central, dar lotul îl consider unul echilibrat. Am ales un proiect pe mai mulți ani și în acest fel vom introduce și mai mulți tineri, chiar și de la ACS Mundo Reșița. Sunt foarte interesat de fotbaliști tineri nedescoperiți. Mai sunt patru săptămâni până va începe campionatul și avem timp să mai căutam jucători. Antrenorul secund din teren, din timpul meciurilor, va fi Andrei Vaștag. Ma interesează foarte mult să le dau jucătorilor responsabilități în teren, iar Vaștag trebuie să fie un exemplu pentru toți ceilalți. Din ce am văzut la antrenamente, cred că l-am ales bine pe Vaștag pentru această responsabilitate. Legat de meciurile amicale, vom juca sâmbătă, în deplasare, cu CSM Lugoj. Vom mai juca cu Buziaș și Poli Timișoara U19. S-ar putea să mai jucăm cu Ghiroda, dar vom vedea acest lucru în funcție de meciul din Cupa României”, a declarat Lucian Dobre, antrenorul Voinței Lupac.

JCS-Ștefan Moraru