Look nou pentru Balcescu - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Administrația locală pregătește un nou look, odată cu venirea primăverii, pentru una din cele mai circulate străzi din municipiu, Nicolae Bălcescu.

Asta imediat după ce vor fi finalizate introducerea rețelelor de apă și canalizare și asfaltarea tronsonului de drum cuprins între Calea Severinului și intersecția spre Reșița. Vor fi schimbate atât zona verde cât și fântânile luminoase amplasate pe Bălcescu.

„Pentru că este primăvară, am decis ca și zona verde de pe Bălcescu să capete o nouă față. În acest sens, vegetația va fi modificată din punct de vedere floral și al peisajului existent până anul trecut. Tot ceea ce ține de spațiul verde va fi reabilitat cu un gazon de calitate, care să inspire prospețime, pentru că în acest gazon vom implementa și un sistem de irigații automatizat. Nu în ultimul rând, vom schimba inclusiv forma fântânilor de pe bulevard, în sensul în care vor fi coborâte la nivelul gazonului și vor avea o altă formă geometrică, altfel de simboluri, o surpriză plăcută pentru toți cei care trec prin această zonă”, a spus edilul Marcel Vela.

Toate lucrările de amenajare a spațiilor verzi de pe strada Nicolae Bălcescu vor fi realizate din bugetul local.