Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În perioada 24-27 septembrie, la Liceul Teoretic „Aurel Lazăr“  din Oradea, s-a desfăşurat etapa pe ţară a Concursului Naţional „Copiii  şi drepturile lor“, cu sloganul „Existăm. Ascultaţi-ne!“.

Obiectivul principal al acestui concurs a fost diseminarea informaţiilor  cu privire la drepturile copilului, privind prevenirea şi combaterea violenţei în familie şi Strategia Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice cu privire la reducerea fenomenului de violenţă în unităţile de învăţământ preuniversitar.

Concursul s-a desfăşurat pe categorii de învăţământ gimnazial şi învăţământ liceal. Astfel, la prima secţiune, din judeţul Caraş Severin a participat un grup format din elevii Valentin Ioan Voin, Lorena Denisa Scruba şi Alexandru Anghel, de la Colegiul Naţional „Mircea Eliade“ din Reşiţa, pregătiţi de profesor Fercea Ghiorghiţa. Elevii reşiţeni au obţinut premiul I dovedind cunoştinte temeinice despre drepturile copilului şi legislaţia în domeniu. De asemenea, au rezolvat un test grilă din bibliografia  indicată, au interpretat studii de caz din fişele de lucru, filme cu fapte  de viaţă, puzzle cu imagini sugestive. Punctajul de la această  componentă s-a adaugat punctajului obţinut la evaluarea materialelor  pregătite de elevii din echipaj,un eseu şi un pliant.