Locuitorii comunei Obreja si-au votat primarul - Caon.ro
Caraş-Severin, Romania

OBREJA – Oamenii au fost chemați duminică la urne și ca să își aleagă un nou primar după ce fostul edil, Petru Pop, a decedat la finele lunii martie.

Cei 1.658 de obrejeni înscriși în listele electorale au avut de ales între Mihai Pop (PNL), Rusalin Rudilă (PDL), Gheorghe Jigau (Forța Civică) și Ion Peia (PSD). Potrivit partidelor politice, lupta s-a dat între fratele fostului primar, candidatul liberal Mihai Pop, și actualul primar interimar, pesedistul Ion Peia, principalii favoriți la fotoliul de edil-șef al comunei.

După cum ne-a informat președintele secției de votare de la Obreja, Viorica Lupu, prezența la vot a fost una destul de ridicată. Până la centralizarea de la orele 18.00, își exprimaseră opțiunile 825 de alegători, adică 50% din cei înscriși pe liste, iar estimările arătau că procentul va urca până în jur de 65-70 la sută la ora 21.00. Fiecare dintre cei patru candidați a urmărit modul cum s-au derulat alegerile atât din afara cât și dinăuntrul secției de votare, aceștia fiind însoțiti de staff-urile de campanie pe tot parcursul zilei. Chiar dacă în anumite momente s-au înregistrat mici dispute verbale între susținatorii candidaților, lucrurile nu au degenerat iar procesul de votare s-a derulat în condiții normale.

Lidia Almăjanu