Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Cei doi sportivi, alături de antrenorii lor, au fost premiați de Direcția Județeană pentru Sport Caraș-Severin, pentru rezultatele deosebite obținute în anul 2023! 

Liliana Dragomir, antrenată de Călin Dragomir, a obținut în anul 2023 următoarele rezultate: Campionatul Naţional de Semimaraton, București – locul 2 individual şi locul 1 cu echipa; Balkan Mountain Running Championships Muntenegru – locul 2 individual şi locul 1 cu echipa; 2023 World Mountain and Trail Running Championships, Austria – proba Vertical: locul 41 individual si 14 cu echipa; proba Clasic: Loc 51 individual si 13 cu echipa; Balcaniada de Semimaraton Macedonia – locul 4 individual şi locul 2 cu echipa; Campionatul Naţional de Maraton Timişoara – locul 1 cu echipa.

Șahistul junior Christian Tamaş, pregătit de Alexandru Tunaru, a obținut: Campionatul Naţional de şah U 14 – vicecampion naţional şah classic, vicecampion naţional la Dezlegări probleme, locul III şah rapid; Calificare la Campionatul European de şah; Obţinerea titlului de Candidat de Maestru la vârsta de 14 ani; Festivalul Internaţional de şah, Turda – locul I Open; Memorialul Corneliu Buşu, Reşiţa – locul I Open General; Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar, etapa judeţeană – locul 2.

„Continuăm premierea sportivilor cu rezultate foarte bune în județul Caraș-Severin și vreau să o felicit pe Dragomir Liliana și pe antrenorul ei, Dragomir Călin, pentru rezultatele foarte bune obţinute la atletism în 2023. De asemenea, îl felicit pe Tamaş Christian și pe antrenorul Tunaru Alexandru care, la fel, au rezultate deosebite atât în 2022, cât şi în 2023. Doi sportivi de valoare ai județului, pe care am ținut neapărat să-i chemăm la sediul Direcției și să-i premiem pentru rezultatele valoroase pe care le-au obținut. Mulțumesc sponsorilor care ne-au ajutat să premiem acești sportivi și sperăm că pe viitor vom premia și alţi sportivi cu rezultate deosebite. Vineri, o avem invitată pentru premiere pe voleibalista Ioana Mănăilă.”, a spus prof. Dorin Voina, director executiv al DJS-CS.

„Am început anul cu Campionatul Național de semimaraton, unde am venit pe locul 2 individual și locul 1 cu echipa CSM Caransebeș. Ulterior, am fost la un campionat mondial, unde am arătat foarte bine, dar în același timp m-am și accidentat în timpul cursei. M-am ridicat și am continuat cursa. După trei zile am avut din nou cursă şi, bandajată, peticită, cum se spune, am alergat încă o cursă clasică. A fost o probă cu durere, dar am terminat și acea cursă. A urmat o perioadă destul de dificilă, cu recuperări și tratamente. Am mai alergat cu rezultate bune și la campionatul național și la Balcaniade. Pe ansamblu, a fost un an bun pentru mine, dar cu foarte multe lecții. Am avut și o pauză binemeritată, ca să pot începe anul 2024 cu o pregătire mult mai bună. Mulțumim frumos pentru premiere, fac de 20 de ani atletism și mă simt apreciată.”, a declarat atleta Liliana Dragomir.

Șahistul Christian Tamaș a spus la sediul Direcției: „Anul 2023 a fost un an destul de bun, în care am reușit să cuceresc medalia de argint la Campionatul Național de şah clasic. Am obţinut același rezultat și la dezlegări de probleme, iar la şah rapid am reușit să iau locul trei. Ulterior am fost la niște Grand Prix-uri organizate de Federația Română de Şah, la care am performat destul de bine, și am mai fost la alte concursuri, la Reșița și în Divizia B. Mă pregătesc cu Tunaru Alexandru şi Vlad Jianu, ei mă ajută să devin un jucător mai bun. Pentru 2024, obiectivul principal ar fi să iau medalie la Campionatul Naţional de şah clasic, iar apoi să joc foarte bine și la următoarele competiții la care voi mai merge. În Caraș-Severin am început să mă distanțez de ceilalți jucători, dar mai sunt competitori care încearcă să se țină cât mai aproape de mine!”

JCS-Ștefan Moraru