Gruparea cercetată de procurorii DIICOT Constanţa pentru crimă, dar şi pentru infracţiuni economice, se folosea de victime pentru a face contracte de leasing pe fime cu acte false, conform cărora acestea erau prospere şi puteau să plătească bunurile, au declarat surse judiciare. Potrivit aceloraşi surse, gruparea înfiinţa firme pe numele persoanelor racolate, apoi falsifica acte din contabilitate, precum bilanţul contabil şi balanţele, pe care ulterior le prezentau firmelor de leasing din întreaga ţară, pentru a cumpăra bunuri sau a obţine finanţări. Persoanele racolate, care erau ucise mai apoi, erau de nivel social mediu, dar în general persoane singuratice, “după care nu plângea prea multă lume”, au completat sursele judiciare.
Alături de Băhăian, poliţiştii l-au prins şi pe Eduard Mărculescu, considerat de anchetatori mâna dreaptă a lui Băhăian. Pentru prinderea lor, poliţiştii au tras mai multe focuri de armă, unul în maşina în care se aflau cei doi, după ce aceştia au accidentat un ofiţer de la CrimăOrganizată. Ofiţerul a suferit o fractură la mâna stângă.
Prinderea celor doi are loc după ce vineri a avut loc o percheziţie în locuinţa unor constanţeni, Marin şi Petrică Picioc, din comuna Cerchezu, sat Măgura, în curtea acestora fiind descoperite două cadavre ale unor foşti membrii ai grupării. Trupurile neînsufleţite ale lui IonelUlezu şi Petrică Captalan au fost îngropate la o adâncime de aproximativ 2,5 metri, deasupra lor fiind turnat un strat de piatră şi beton.
De asemenea, informaţiile au dus la deshumarea lui Lucian Cernat, îngropat după ce decesul acestuia a fost considerat accident. La data de 11 ianuarie a fost descoperit cadavrul unei alte victime, Emilian Leonte, ucisă prin aplicarea mai multor lovituri cu ciocanul în cap, cadavrul fiind apoi aruncat în Canalul Dunăre – Marea Neagră.
Cercetările procurorilor au identificat încă un membru al grupării care se află închis în penitenciarulPoarta Alba, un altul, Adrian Grigoraş, a fost ridicat din judeţul Ilfov.
Mai multe persoane sunt cercetate de procurorii DIICOT, după ce mai multe unităţi de combatere a crimei organizate, ofiţeri DGIPI şi SRI au strâns probe care arată că acestea au ucis cel puţin patru oameni pentru a şterge urmele unor afaceri ilegale cu file CEC sau bilete la ordin fară acoperire.
Potrivit unui comunicat al DIICOT, există informaţii care arată că şi alte persoane, foşti membrii ai grupării, ar putea să fi fost ucise de cei cercetaţi.
Fostul patron al societăţii Sabina Product, Sergiu Băhăian, este cel care a declanşat unul din cele mai mari scandaluri financiare din Romania, în anii ’90. El a condamnat la 5 ani de închisoare, pentru că, în calitate patron al Sabina Product SRL, a indus în eroare aproximativ 5.000 de persoane. Băhăian a fost acuzat că încheia contracte cu persoane, obligându-se ca, la sumele pe care acestea i le dădeau, să plăteasca dobânzi mari, însă acest lucru nu s-a întâmplat şi Băhăian a încercat să fugă din ţară, dar a fost prins pe Aeroportul din Budapesta.
A fost condamnat şi eliberat apoi condiţionat din penitenciar în 1997. În 1998, l-a înşelat pe partenerul său german cu 130.000 de mărci şi 4.000 de dolari. A fost din nou arestat şi din nou eliberat. În 2006, Băhăian a ajuns din nou în atenţia anchetatorilor, după ce a creat altor firme un prejudiciu de peste 30 de miliarde de lei vechi.
Sursa: Realitatea.net