Liberalii și social-democrații cărășeni, vot cot la cot pentru plafonarea prețurilor la curent și gaz - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Deputații Dumitru Rujan (PNL) și Silviu Hurduzeu (PSD) au salutat la unison aprobarea în Camera Deputaților, for decizional, a proiectului de lege prin care românii nu sunt lăsați la cheremul furnizorilor de energie elctrică și gaze naturale!

„Am votat pentru adoptarea legii care plafonează prețurile la energie pentru toți consumatorii! Mai mult chiar, totodată, 70% dintre românii cu un consum mediu vor beneficia de o schemă de compensare pentru facturile la energie și gaze naturale. Prețurile plafonate: 0,37 lei KWh – gaze naturale și 1 leu KWh – energie electrică sunt prețurile finale care pot fi facturate de către furnizori!”, a notat liberalul Rujan, în timp ce Hurduzeu a spus: „Proiectul de lege care plafonează prețurile la energia electrică și gaze a fost votat. Împreună am strâns jumătate de milion de semnături. Mulțumim, Caraș-Severin. Am reușit împreună!”

Dar cine beneficiază de prețurile plafonate? Toți consumatorii casnici, dar și spitale publice și private, creșe, organizaţii neguvernamentale, unitățile de cult, și furnizori publici şi privaţi de servicii sociale. Mai mult, pe lângă prețul plafonat, aproximativ 70% dintre consumatorii casnici vor beneficia și de schema de compensare, pentru lunile noiembrie 2021-martie 2022, cu luarea în considerare a unui preţ de referinţă de 0,68 lei/kwh la energie electrică, respectiv 125 lei/Mwh pentru gazul natural. Cantitățile de energie pentru care se acordă compensație sunt 300 kwh/lună – 1500 kWh energie electrică pentru întreaga perioadă ( noiembrie 2021 – martie 2022) și echivalentul în kWh a 1000 mc de gaze naturale pentru întreaga perioadă ( noiembrie 2021 – martie 2022).

JCS-L.A.