Liber la bibliotecă, dar etapizat, nu dintr-o dată! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici” Caraș-Severin își va relua activitatea cu publicul începând de marți, 2 iunie!

Secţiile Bibliotecii Judeţene se vor redeschide pentru public în mod etapizat, am fost informaţi printr-un comunicat de presă, respectând o serie de măsuri sanitare și administrative, anunțate de autorități, în scopul protejării sănătății utilizatorilor și angajaților instituției.

Astfel, într-o primă etapă, începând de marți, 2 iunie, vor fi disponibile serviciile de restituire și împrumut documente la : Secția Împrumut Adulți – str. Libertăţii, nr. 40 (Casa de Cultură et. II, tel. 0255 210 240 ) Secția Împrumut Copii – str. Libertăţii, nr. 40 (Casa de Cultură et. II – Tel. 0255 210 669), Secția Anglo-Americană, Secţia Franceză – Piaţa 1 Decembrie 1918, nr. 30-32 (Tel. 0255 224 854), Secţia Germană Alexander Tietz – B-dul Revoluţia din Decembrie, nr. 22 (Tel. 0255 220 081).

Reșițenii care locuiesc în cartierul Lunca Bârzavei vor avea acces la colecțiile Bibliotecii Județene prin intermediul filialei care se redeschide în spațiul nou de pe str. Făgărașului, Nr.18C, amenajat cu sprijinul Consiliului Județean Caraș-Severin.

Pentru siguranța utilizatorilor, precum și a angajaților bibliotecii, pe perioada stării de alertă, instituite la nivel național, accesul în bibliotecă se va face cu respectarea regulilor stabilite conform legislației de referință la care ne raportăm în această perioadă: purtarea obligatorie a măștii de protecție pe toată durata vizitei, triajul epidemiologic, igienizarea mâinilor cu dezinfectant, pus la dispoziție la intrare și respectarea distanței de siguranță de cel puțin 1,5 m între utilizatori. Angajații bibliotecii vor desfășura activitățile purtând măști și mănuși de protecție și vor asigura igienizarea frecventă a mâinilor.

În vederea reducerii timpului de așteptare în bibliotecă se recomandă consultarea catalogului online disponibil pe site-ul bibliotecii (www.bjcs.ro) și rezervarea, în prealabil, a cărților dorite, prin telefon sau e-mail ([email protected]). Programul cu publicul pe perioada stării de alertă este de luni până vineri, în intervalul orar 10:00 – 15:00. Între orele 08.00 – 10.00 și 15.00 – 16.00, angajații vor lua măsurile necesare pentru dezinfectarea spațiilor de muncă, iar personalul de specialitate se va ocupa de pregătirea documentelor rezervate în prealabil de cititori și izolarea cărților restituite, înainte de a fi reintroduse în circuitul de împrumut public. De asemenea, pentru a continua să vină în întâmpinarea cerințelor de informare ale utilizatorilor, Biblioteca Judeţeană „Paul Iorgovici” pune la dispoziţie serviciul ,,Întreabă bibliotecarul“ , ce se poate utiliza prin adresa de e-mail [email protected], precum și prin intermediul paginii web și a paginii oficiale de Facebook.

JCS-A.G.