Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Cunoscută scriitoare de literatură fantastică, caransebeșeanca Lavinia Călina a venit în weekend la București, tocmai din Anglia, pentru a-și lansa cel mai nou volum: Păsărea Măiastră – Prin foc și furtună!

Cu 13 volume deja la activ, majoritatea aparținând genurilor fantasy și science fiction, Lavinia Călina a încercat prin noua apariție editorială, publicată la Editura Petale Scrise și prezentată la târgul de carte Bookfest, să readucă în atenția tinerilor creaturile fantastice din mitologia românească.

„Și anul acesta am fost prezentă la Bookfest, împreună cu noul meu roman Păsărea Măiastră, apărut la Editura Petale Scrise. Este o repovestire modernă a celebrului basm scris de Petre Ispirescu, am vrut să fac asta ca să readuc în atenția publicului acele creaturi fantastice din mitologia românească cum sunt zmeii și balaurii și să se bucure și publicul tânăr de o poveste fantasy cu aceste creaturi.”, ne-a declarat Lavinia Călina.

Iar Pasărea Măiastră – Prin foc și furtună a fost foarte bine primită, dovadă adolescenții care au stat la rând să intre în posesia volumului cu autograf de la Lavinia sau să-și facă un selfie cu autoarea stabilită acum în Anglia.

JCS-R.M.