Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Laura Rus, cu 24 de goluri înscrise, a devenit cea mai bună marcatoare din Liga I, în sezonul 2020/2021! Laura a încheiat colaborarea cu Fortuna Becicherecu Mic și își dorește să evolueze din nou la un club din străinătate!

Acum ea este implicată într-o acțiune a echipei naționale, care se va finaliza cu un amical cu Slovacia.

„De fiecare dată când semnez cu un nou club îmi axez niște obiective, iar acesta a fost unul dintre ele. Am avut o dorință mare de-a mă întoarce în România și să câștig multe trofee. N-am câștigat toate trofeele pe care mi le-am dorit, dar rodul muncii mele s-a văzut în câștigarea acestui premiu. Faptul că sunt golgheterul Ligii 1 înseamnă foarte mult pentru mine și sunt foarte fericită. Au fost 24 de goluri înscrise de mine în acest sezon. Am mai marcat de 4-5 ori în unele meciuri, dar am avut și o suspendare de trei jocuri. Chiar dacă au fost meciuri în care nu am jucat, tot am reușit să obțin acest trofeu. După câteva zile la Mogoșoaia, în cantonament cu echipa națională, pe 14 iunie vom disputa în deplasare un amical cu Slovacia. Din păcate, multe jucătoare de bază n-au putut fi prezente, dar începem să pregătim deja meciurile oficiale pe care le vom avea în luna septembrie. Dulca este un selecționer foarte pozitiv, ne motivează mult și cred că este important acest lucru. Legat de echipa de club, am încheiat colaborarea cu Fortuna Bechicherecu Mic, nu am mai vrut să colaborez. Din fericire am oferte, am de unde să aleg. Nu mai doresc să joc în țară și mă voi orienta spre cluburi din străinătate”, a declarat fotbalista cărăseană Laura Rus.

Aceasta este prima noastră acțiune de la aflarea adversarelor din preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2023. Prin urmare, va fi un stagiu de pregătire în care începem deja să punem la punct jocurile din această toamnă. Amicalul cu Slovacia va fi un test util pentru finalul de cantonament, care ne va ajuta să vedem nivelul la care ne aflăm în acest moment. Din păcate, nu avem la dispoziție toate jucătoarele pe care ni le-am fi dorit, Mihaela Ciolacu, Olivia Oprea și Ștefania Vătafu lipsind din motive personale, în timp ce Florentina Olar va avea examenul pentru licența A în Danemarca. Sperăm însă ca în toamnă să avem la dispoziție și apte toate jucătoarele”, a declarat pentru FRF, selecționerul Cristi Dulca, înainte de debutul cantonamentului.

JCS-Ștefan Moraru