Caraş-Severin, Romania

BOCȘA – Bocșeanca a câștigat titlul de golgheter al campionatului de fotbal feminin din Coreea de Sud.

O localitate mică din județul Caraș-Severin dă mari campioni. Un exemplu elocvent este Laura Rus. Pornită din Bocșa natală cu speranțe, a demonstrat în timp că și fetele pot juca fotbal. Și o pot face chiar mai bine decât băieții. România, Spania, Cipru, Danemarca și Coreea de Sud sunt țările ce figurează în CV-ul talentatei fotbaliste. Aflată pentru al doilea sezon consecutiv în Asia, la echipa sud-coreeană Suwon FMC WFC, bocșeanca Laura Rus s-a remarcat din nou, iar 2015 i-a adus un titlu important.

Ajunsă în play-off-ul campionatului de fotbal feminin din Coreea de Sud, „Lala“ s-a clasat pe locul al treilea cu echipa sa, dar a câștigat o distincție la care multe fete nici nu îndrăznesc să viseze. Cu 17 goluri marcate, Laura Rus a obținut titlul de golgheter, având și patru pase de gol. Totodată, în acest sezon, bocșeanca a fost desemnată de patru ori cea mai bună jucătoare a unui meci.

Pentru Laura Rus, fotbalul este un mod de viață. Este dovada vie că așchia nu sare departe de trunchi și, deși a început cu handbalul, jucând aproape doi ani la divizionara A Universitatea Reșița, Laura s-a orientat către ceea ce numim sportul rege, fotbalul. Și aceasta pentru că și tatăl ei a jucat fotbal, cu mulți ani în urmă și după cum spune chiar Laura, „de mică mi-a plăcut fotbalul, mergeam în spatele blocului și jucam fotbal cu băieții, eram una de-a lor“. După ce a câștigat Cupa României cu Pandurii Târgu Jiu, titlul național în Cipru și Cupa Ciprului cu Apollon Ladies Limassol, devenind golghetera Ligii Campionilor cu formația din insula Afroditei, a jucat câteva luni la puternica formație daneză Fortuna Hjorring, iar timp de două sezoane a evoluat în Coreea de Sud, la Suwon FMC WFC. Revenită în țară, Laura Rus a trecut câteva zile și prin orașul natal, iar acum se pregătește pentru un meci al naționalei României, programat pe 27 noiembrie, în Grecia, în preliminariile EURO 2017.