Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Un conducător auto a fost prins conducând, prin Reșița, deși consumase substanțe psihoactive. Altul conducea, băut, un TIR pe DN 6!

Într-unul dintre cazuri, oamenii legii au oprit la timp o bombă rutieră, undeva la miezul nopții de luni spre marți. La volanul autoturismului, un tânăr de 27 de ani, care a fost tras pe dreapta pe strada Căminelor din Reșița, iar „în urma testării privind consumul substanțelor psihoactive, a rezultat că avea o valoare pozitivă pentru una dintre substanțe. Bărbatul a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice pentru stabilirea prezenței substanțelor în organism. Polițiștii au întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive și continuă cercetările“, informează Poliția județului.

În alt caz, luni, în jurul orei 19.50, polițiștii rutieri au tras pe dreapta pe DN 6, la Mehadia, un ansamblu de vehicule format din cap tractor și semiremorcă. La volanul acestuia se afla un bărbat de 48 de ani, din Drobeta Turnu-Severin, în cazul căruia alcooltestul a indicat „o alcoolemie de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la cea mai apropiată unitate medicală unde i-au fost prelevate mostre biologice pentru determinarea concentrației de alcool în sânge. Polițiștii continuă cercetările în acest caz“, ne asigură IPJ CS.

JCS-A.M.