Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Pentru a ilustra că focul a rămas, într-adevăr, nestins în siderurgia reşiţeană şi după 250 de ani, TMK a găzduit vizita unui grup de reşiţeni!

La iniţiativa preşedintelui Forumului Democratic al Germanilor din Caraş-Severin, Erwin Iosef Ţigla, un grup de reşiţeni a vizitat vineri dimineaţă fostul Combinat Siderurgic. Directorul general, dr.ing. Romulus Ioan, şi-a luat în serios rolul de ghid şi a condus grupul în secţiile de Turnare Continuă şi RMAS.

Bogdan Andrei Mihele, preşedintele AGRU, a fost impresionat de acest tur: „La secția Turnare Continuă am descoperit oţelul livrat de cea mai veche oţelărie din România, cea de la Reşiţa, printr-o tehnologie modernizată permanent, care se transformă la Artrom Slatina în ţevile de tip industrial pe care le găsim în domenii dintre cele mai variate: industria automotive, utilaje agricole, camioane, trenuri de mare viteză, metrouri, mufe pentru sonde de petrol, rafinării, frigidere şi sisteme de răcire sau încălzire şi gaz, conducte pentru transport gaze, apă, ţiţei, cilindri de toate tipurile, echipamente şi maşini de ridicat, macarale, piloni de susţinere“.

Vizitatorii au primit echipamente adecvate pentru această experienţă, fiind convinşi că TMK Reșița continuă tradiția industrială care a adus faimă Reșiței pe plan mondial.

JCS-A.G.