Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În cazul femeii de 72 de ani, care a decedat după ce a fost i-a fost confirmată infectarea cu noul coronavirus, s-a efectuat, conform procedurilor, o anchetă epidemiologică!

În această dimineaţă, Direcţia de Sănătate Publică din Caraş-Severin a transmis rezultatele anchetei efectuate ieri. Asftel, întrucât pacienta era în autoizolare, autorităţile au luat măsurile specifice când acesteia i s-a făcut rău şi a fost transportată la spital cu o autoutilitară specială, urmându-se trasee bine stabilite în astfel de situații. Întrucât corturile de triere instalate în curtea spitalului de către ISU nu sunt dotate cu echipamente de terapie intensivă, bolnava a fost internată în izolatorul de la ATI pentru a fi intubată.

În urma anchetei epidemiologice, DSP CS a precizat că personalul medical care a intrat în contact cu această persoană a fost pe deplin protejat și nu sunt necesare testări pentru coronavirus. De altfel, se specifică în comunicatul remis redacţiei, conform noului algoritm de testare, stabilit la nivel național, sunt testate doar persoanele care manifestă simptome. Totodată, pentru a respecta întru totul măsurile sanitare impuse în asemenea situaţii, Spitalul Județean de Urgență Reşiţa a efectuat o dezinfectare extinsă cu soluții aprobate de lege.

Populaţia este asigurată că pentru gestionarea optimă a crizei generate de pandemie, pe fondul stării de urgenţă instituite şi pe teritoriul României, la nivelul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a fost stabilită o „voce unică“ pentru comunicarea informărilor la zi, reprezentată de Direcţia de Sănătate Publică a județului Caraş-Severin. De asemenea, oamenii trebuie să ştie că datele despre cazurile în lucru sau cazurile noi vor fi comunicate doar la nivel naţional, de către Grupul de Comunicare Strategică de la nivelul Guvernului, nu pentru a fi cenzurate, ci pentru a se evita răspândirea ştirilor false sau alarmiste, menite să stârnească panică în rândul populaţiei, mai ales când nu e cazul.

JCS-Alexandra Gorghiu

Enable referrer and click cookie to search for pro webber