Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Unitatea medicală surprinde nu doar prin managementul etern schimbat, dar care rămâne pe scaun, ci și prin arieratele care, deși acoperite de Guvern, cresc ca-n povești!

A fost nevoie de doar o lună pentru ca spitalul județean, scăpat de povara arieratelor, să le aibă la loc. Nu o spunem noi, ci asta o arată cifrele. Surprinzător sau nu, în februarie, Spitalul Județean de Urgență din Reșița strânsese plăți restante de aproape 38 de milioane de lei, arieratele depășind 14 milioane. După ani de poveri date de-a rostogolul. Mărinimia Guvernului a șters cu buretele arieratele, astfel că SJUR a încheiat luna martie cu arierate de 1,97 de milioane, în contextul unor plăți restante de 25,39 de milioane. Tabloul lunii aprilie este dincolo de limita imaginabilului: 15,8 milioane arierate, 27,84 plăți restante.

„Situația de azi la spital: avem arierate mai multe decât în februarie când, cu 14.035.000 de lei de la Guvern, le-am stins. Asta e rezultatul managementului. Azi, dacă datele (pe care le-am primit – n.r.) sunt corecte, arieratele sunt cu 1,8 milioane mai mari decât în februarie când au fost stinse cu ajutorul de la Guvern!“, a concluzionat Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin.

Totuși, nu doar arieratele sunt legate de scaunul de manager… Consiliul de Administrație al SJUR a propus de mai multe ori demiterea Alinei Stancovici, din varii motive, în câteva cazuri ședința fiind chiar transmisă în direct pe rețelele de socializare. Din nefericire, chiar dacă toată lumea a văzut că s-a votat și aprobat propunerea de demitere, în hârtii apare o… realitate paralelă. Votul e cu totul altul, astfel că Alina Stancovici va rămâne tot la cârma SJUR, până când autoritățile vor face lumină despre cum stă treaba în hârtii. Când se va întâmpla asta, probabil se va pune și punct epopeii managementului la spitalul județean.

JCS-A.M.