Administraţia judeţeană consideră că, în această etapă, nu este oportună desfiinţarea nici unui spital. Autorităţile locale, precum şi Consiliul Judeţean Caraş-Severin, au identificat o importantă posibilitate de a veni în sprijinul spitalelor, prin preluarea şi plata către acestea a cheltuielilor cu utilităţile, integral sau măcar parţial. În acest fel, se acordă posibilitatea ca spitalele să aloce fonduri mai mari activităţilor ce ţin direct de actul medical.
„Dispunerea geografică a spitalelor din Caraş-Severin, precum şi drumurile de acces către acestea, relieful şi specificul judeţului, nu favorizează restructurarea vreuneia dintre unităţile spitaliceşti“, a declarat prefectul de Caraş-Severin, Octavian Ţunea. În mai multe localităţi, respectiv la Bocşa, Reşiţa, Caransebeş şi Moldova Nouă, se află în diferite stadii de derulare, proiecte de dezvoltare concepute de către conducerile spitalelor şi autorităţile locale, a căror finanţare şi finalitate s-ar pierde dacă aceste structuri ar suferi în prezent reorganizări radicale.
Tot prefectul mai spunea şi că „situaţia a fost analizată pe parcursul zilei de marţi, iar concluziile sunt clare. Mai exact, nu este oportună desfiinţarea nici unui spital. Printre motivele care au dus la o asemenea concluzie este şi faptul că toate unităţile cu paturi din judeţ funcţionează cu cel puţin o linie de gardă şi cu structuri de primire a urgenţelor. În plus, aceste instituţii nici nu au datorii prea mari“.
Anca Preda