Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Ziua persoanelor vârstnice a fost sărbătorită vineri la căminul din Reșița. Momentul a fost marcat printr-un serviciu religios oficiat de un sobor de preoți, urmat de un frumos moment artistic susținut de tineri dansatori și interpreți!

Chiar dacă multe bucurii pot fi mărunte, adesea oamenii se bucură de lucrurile mici. A observat asta președintele Consiliului Județean (CJ), Romeo Dunca. Și nu a ezitat să facă totul pentru ca forul pe care-l conduce să încerce să aducă un pic de bucurie în sufletele părinților și bunicilor aflați în cele două așezăminte din subordinea CJ! Ne-am referit la centrele pentru vârstnici de la Reșița, respectiv Sacu. „Vă asigur de toată considerația mea și a celor din conducerea Consiliului Județean Caraș-Severin. Pe agenda mea de lucru, nu există zi în care să nu primesc informații despre ceea ce se întâmplă în acest centru. Dacă apar nemulțumiri, noi încercăm să vă facem viața mai bună pentru că aveți tot dreptul din lume să vă bucurați de lucrurile frumoase. Vă mulțumesc pentru că ne acceptați cu slăbiciunile noastre și cu faptul că sigur nu facem atâta de mult cât ar trebui”, le-a vorbit Dunca vârstnicilor prezenți la eveniment, urându-le multă sănătate cu ocazia zilei lor.

Gânduri frumoase a transmis și Elena Solomonesc, directorul executiv al Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS). „O doamnă de aici îmi spunea că cel mai bine va fi acasă. Așa este pentru că, acum vreo 50 de ani, erau cămine de bătrâni doar în țările dezvoltate. La noi era tradiție ca, în aceeași casă, să trăiască bunici, copii, nepoți, să fie o familie împreună. Dar vremurile se schimbă, iar copiii trebuie să plece ca să-și câștige o pâine și să aibă și ei o pensie, pentru că va veni și pentru ei vârsta la care vor avea nevoie de ajutor. Sigur nu-s fericiți că vă știu aici și se gândesc la dumneavoastră cu dor. Noi încercăm să facem cât de mult putem pentru ca dumneavoastră să aveți o viață cât mai bună. Multă sănătate și ne bucurăm că zâmbiți”, a încheiat șefa AJPIS.

Le urăm și noi multă sănătate părinților și bunicilor noștri.

JCS-Ionel Ivașcu