Caraş-Severin, Romania

LĂPUŞNICU MARE – Chiar înainte de recepţia celui mai important proiect al administraţiei comunei Lăpuşnicu Mare, oamenii din Moceriş se plâng că le poate intra apa în curţi!

Sunt câţiva locuitori din Moceriş care, probabil, speriaţi de ploile abundente din ultima perioadă i-au semnalat primăriţei Mihaela Drăgilă unele nereguli în legătură cu acest drum comunal. Se reclamă, în principal, că drumul e prea înalt şi proiectul nu a prevăzut construirea de podeţe pentru a înlesni accesul spre case, iar când plouă apa intră în curţi şi grădini. Șefa administraţiei comunei Lăpuşnicu Mare cunoaşte aceste probleme, dar susţine că testele efectuate sunt conforme cu exigenţele legislaţiei actuale, drumul are două straturi de asfalt, o fundaţie solidă după cum era prevăzut în proiect, înălţimea fiind stabilită de către proiectant. Apa rezultată în urma ploilor abundente se acumulează pe o străduţă lăturalnică, unde sunt doar două gospodării, oamenii reclamând că le poate intra apa în curte. Se pare că după ploile abundente din ultima perioadă apa nu a intrat în curţi, spune primăriţa, doar în grădina unui localnic, ceea ce nu ar fi deloc o tragedie.

La problemele sesizate, Mihaela Drăgilă susţine că administraţia locală are în vedere această chestiune, de aceea spune că va aduce un amestec de piatră spartă şi balast acolo, astfel încât apa să urmeze cursul spre râu, cum s-a scurs dintotdeauna. Drumul nu a făcut nici o pagubă în nici o gospodărie, momentan, afirmă primăriţa, doar în stradă, pe o stradă neasfaltată.

Dealtfel, oricine îşi doreşte să îşi mai construiască vreun acces de la drum spre poarta casei, are tot sprijinul Primăriei: „În ultima şedinţă a Consiliului Local am aprobat o sumă importantă pentru acordarea unui suport din partea administraţiei, spune Mihaela Drăgilă, şi-anume, ciment pentru cine vrea să-şi repare trotuarul sau să-şi facă vreun acces din drum înspre grădină. La acest drum a fost finalizat al doilea strat de asfalt, stratul de uzură, marcajele sunt deja făcute, la fel şi acostamentele sunt aproape terminate”.

Nu mai urmează decât recepţia lucrărilor, care va avea loc în aceste zile, însă trebuie remarcat că pe lângă aceste neajunsuri, care se pot rezolva, şi unele critici foarte acide din partea unor oponenţi politici, cei mai mulţi dintre locuitorii din zonă felicită administraţia pentru această importantă realizare. Asta fiindcă drumul care leagă Bozoviciul de Lăpuşnicu Mare şi Moceriş arăta jalnic, plin de gropi în care maşinile puteau fi lesne distruse.

JCS-Alexandra Gorghiu