Caraş-Severin, Romania

MEHADICA – Este vorba atât de reţeaua de drumuri comunale, cât şi de cei peste 2,3 km de drumuri agricole! Primarul comunei ne-a prezentat câteva proiecte aflate în derulare!

„Cel mai amplu proiect este asfaltarea tuturor străzilor din comună, cu o lungime totală de 7,1 km. Acest proiect este finanțat prin programul <<Anghel Saligny>>, având un buget total de 11 milioane de lei.“, a declarat Ion Urechiatu. În paralel, se planifică reabilitarea drumurilor agricole, care se întind pe 2,3 km. „Acest proiect va fi finanțat din bugetul local, cu un fond total de 300 de mii de lei.“, a adăugat acesta.

Un alt proiect important, finanțat prin PNRR, prevede achiziționarea unui tractor cu vidanjă, având o valoare totală de 85.000 de euro. „Această achiziție va contribui semnificativ la îmbunătățirea serviciilor de salubrizare și întreținere a infrastructurii locale.“, a explicat primarul.

De asemenea, prin Programul Național de Dezvoltare Locală se desfășoară un proiect de extindere a canalizării în comună. Proiectul mai cuprinde realizarea branșamentelor, precum și amenajarea unei stații de epurare. „Finalizarea acestuia este estimată pentru vara anului viitor!“, a precizat Ion Urechiatu.

Edilul subliniază importanța acestor proiecte pentru dezvoltarea comunei și îmbunătățirea condițiilor de trai ale locuitorilor. „Sunt încrezător că aceste investiții vor aduce beneficii pe termen lung comunității din Mehadica.“, a concluzionat edilul.

JCS-Denis Dutca